20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Sunčano popodne naoblačenje

Boka kotorska - foto Boka News
Boka kotorska – foto Boka News

„Smješten“ između dvije ciklone, pretposljednji majski vikend je uz obilje sunčanog vremena donio ljetni ugođaj u naše krajeve.  I u subotu i u nedjelju su u većini krajeva najviše dnevne temperature, prvi puta u ovogodišnjem maju prešle 25°C.

Temperature mora u Boki 19oC stepeni na sjevernom Jadranu su 17 ili 18°C, a u Dalmaciji 18 ili 19°C, u Dubrovniku i 20°C.

Podsjetimo se da to nisu i prvi ovogodišnji topli dani. Ljetne temperature bile su zabilježene već u prvoj dekadi aprila. U Podgorici juče je izmjereno 29.3°C.

Inače, još je toplije juče je bilo u susjednim zemljama. U Zenici je izmjereno 30.0°C, a u Mostaru 29.6°C. Vrućina je bilo u Španjolskoj (Murcia 34.5°C), ali i u mnogim mjestima Austrije. Najtopliji u Austriji je bio Salzburg sa 32.5°C. I u Češkoj su juče temperature dosegnule 31°C.

Vrijeme 23 i 24 maja

Ponedjeljak:
Pretežno sunčano. Poslijepodne ili krajem dana postepeno povećanje oblačnosti, a tokom noći mjestimično kiša. Vjetar umjeren do jak južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19 do 26 stepeni.

Utorak:
Promjenljivo i nestabilno, mjestimično kiša, a ponegdje i kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, južni i jugozapadni, krajem dana će oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 17, najviša dnevna od 10 do 22 stepena.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije