16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Sunčane skale“ na Kanli Kuli

Kanli Kula
Kanli Kula

Tradicionalni muzički festival koji se održava dvadeste godina u Herceg – Novom „Sunčane skale“, po najavama organizatora održati će se 29. i 30. juna na Kanli Kuli.

Organizatori, Koncertno-produkcijska kuća „Skale“, sopštili su da će Festival koštati nešto manje od 300.000 eura.  Učešće Opštine je 50.000 eura a Turističke Organizacije grada 30.000 eura, što je  u ukupnom iznosu duplo  manje  nego prošle godine.

Nadamo se da će i u ovim skromnim uslovima u kojima se  održava, Festival doprinijeti promociji grada i popularizaciji muzike. I to je bilo na granici naših mogućnosti, kaže potpredsjednica opštine dr Tamara Vujović, ističući da je ipak prevagnula želja da se ne prekine kontinuitet održavanja ove lijepe muzičke manifestacije sa međunarodnim predznakom.

„ I pored finansijskih teškoća koje su djelom dovele u pitanje održavanje „Sunčanih skala“ preovladalo mišljenje da Festival koji traje 20 godina ne treba prekidati“ – kazala je Vujović.

Organizator očekuje veliki broj učesnika iz 26 zemalja i veliki broj novinarskih i tv ekipa. Nadamo se da će i ove godine, putem  televizijskog signala u region i  svijet  poći  lijepe slike iz našeg grada.

Najčitanije