20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Sunčane Skale – Kanli kula ispunjena do posljednjeg mjesta

Druge večeri festivala Sunčane skale 2015  Kanli kula je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a tražila se i karta više. Nastupili su  poznati pjevači  iz regije, kao i predstavnik Azerbejdžana. Veče je otvorila pobjednica programa Nove zvijezde Karin Soiref sa pjesmom “Sing my Song”.

Biljana Stamenov, predstavnica Srbije na ovogodišnjem Eurosongu, koja je prvi put pjevala pred hercegnovskom publikom, uvjerena je da bi festivali trebalo da opstanu i da su Sunčane skale koje traju 21 godinu, dobar primjer manifestacije koju publika voli i koja opravdava njenu tvrdnju.  Ona skoro svako ljeto bar dio odmora provede na ovom dijelu Jadrana. I ovo ljeto će malo raditi, malo odmarati, a na jesen počinje pripremu albuma.

Za razliku od nje  pop pjevačica Jelena Tomašević  je bila čest gost na Skalama, gdje se uvijek dobro osjećala, možda i zato, kako kaže, jer je uvijek nastupala u revijalnom dijelu, pa nije imala ni tremu, ni blagu nelagodu koju nose takmičarski nastupi. Ona je nedavno predstavila publici svoj novi album, koji nosi naziv “Ime moje” po istoimenoj numeri kojom je prije manje od mjesec dana obradovala svoje fanove, a za koju je uradila i spot u kom se pojavljuje glumica Nina Janković. Poznata pjevačica ostala je dosljedna svom prepoznatljivom stilu, a melanholična balada “Ime moje” polako postaje hit. Pored ove ona je kao dragu,  istakla i pjesmu koju je za nju napisao Sergej Ćetković.

“Presrećna sam zbog novog albuma i nadam se da će publika uživati u pjesmama”, rekla je Jelena i najavila od jeseni  promociju i nove koncerte u regionu, poručujući da neće zaobići ni Crnu Goru.

I Petar Grašo poručuje da će na turneji koju planira na prostoru ex-YU  održati koncerte i u našoj zemlji. Iako je u Herceg Novom nastupao nekoliko puta,  na Kanli kuli  je imao koncert prije više od deset godina, Grašo kaže da se uvijek dobro osjeća u najvećem bokeljskom gradu, ali  da je sinoć bio i pomalo nostalgičan, ali i uzbuđen zbog ponovnog susreta sa poklonicima njegovih pjesama.

Kao i većina njegovih kolega i Nenad Knežević Knez planira da s jeseni počne pripremu novog albuma sa “emotivnim i ljubavnim pjesmama” u njegovom stilu, s nadom da će se svidjeti i publici.

U okviru  završne, revijalne večeri Skala takođe su nastupili Marija Šerifović, Bojan Delić, Tonči Huljić, Anita Popović i Zele Lipovača, Kiki Lesendrić, Vanna i drugi.

Slavica Kosić

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije