20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Suđenje novinaru Lukoviću: Slučaj je politički motivisan

Novinar Luković tvrdi i da je kotorski Osnovni državni tužilac postupao neprofesionalno

Siniša Luković
Siniša Luković

Novinar “Vijesti” Siniša Luković kazao je da je prijava Obrada Pavlovića  protiv njega o navodnoj fizičkoj prijetnji bila politički motivisana.

Luković je to rekao nakon završnog ročišta u Osnovnom sudu u Herceg Novom.

Sutkinja tog suda Vesna Gazdić za 20. decembar zakazala je izricanje presude novinaru.

Književnik i kolumnista Skala radija, Pavlović, prijavio je novinara zbog navodne prijetnje ubistvom, početkom avgusta na Ljetnoj pozornici u Tivtu.

Luković je naveo da razloge za prijavu protiv njega treba tražiti u činjenici da  je Pavlović član kotorskog DPS i da radi za Slavka Mandića “poznatog propagandistu DPS i najgoreg dijela crnogorskog režima, koji to svokodnevno demonstrira na njegovom privatnom  Skala radiju i na TV Pink”.

“Mandiću je moj ‘slučaj’ sa Pavlovićem došao, kako bi se žargonski reklo ‘kao kec na deset’. Sa vlasnikom Skala radija već duže vrijeme vodim medijski ‘rat’. Objavljujem, na argumentima  zasnovanim, tekstove  o njegovim nepočinstvima i činjenici da je svoj privatni Radio ‘nakačio’ na javni budžet Opštine Kotor, koristeći dobre odnose sa funkcionerima DPS-a iz Opštine Kotor”, kazao je Luković.

Pavlović je negirao političke motive prijave.

Obrad Pavlović
Obrad Pavlović

“Bez obzira na neke političke kvalifikacije koje mi je uputio novinar Vijesti, nisam se rukovodio političkim motivima, već samo osjećajem da sam i fizički ugrožen “, kazao je Pavlović.

Luković tvrdi i da je kotorski Osnovni državni tužilac postupao neprofesionalno.

“Tužiteljka Tanja Čolan Deretić  ima različite aršine u ovom,  i slučaju kada je međunarodno osuđivani švercer narkotika,  došao na prag moje kuće i prijetio meni i mojoj porodici. Čolan Deretić je to tada ocijenila kao ‘običan’ prekršaj  –  naročito drsko ponašanje, a meni danas sude zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, što ne odgovara onome što se desilo u Tivtu. O tome kakvo je kotorsko tužilašto najbolje se vidi iz onoga što se posljednjih godina dešava u tom gradu”, istakao je Luković.

S.Kosić

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije