15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Streličari promovisali „Herceg-Novi 2021.“

Strijeličari promovisali „Herceg-Novi 2021.“
Strijeličari promovisali „Herceg-Novi 2021.“

Streličarski klub ,,Savina“ iz Herceg-Novog i Streličarski Savez Crne Gore organizovali su proteklog vikenda Međunarodni turnir u metnom strijeličarstvu na otvorenom „Rijeka Crnojevića Open 2016“, u okviru kojeg je promovisan i projekat “Herceg-Novi 2021.” – Evropska prijestonica kulture.

Organizatori su napravili događaj za pamćenje koji je u organizacionom i sadržajnom smislu podigao standarde ovakvih dešavanja na našim prostorima. Sa tom konstatacijom su saglasni svi učesnici – streličari iz Herceg-Novog, Tivta, Kotora, Podgorice, Mostara i Beograda.

Strijeličari promovisali „Herceg-Novi 2021.“
Strijeličari promovisali „Herceg-Novi 2021.“

Takmičari su pokazali veliki sportski, ali i prijateljski duh, kako na samom turniru održanom u bajkovitom ambijentu pored rijeke, tako i narednog dana u revijalnom programu i egzibicionom gađanju preko vode, koje je naročito privlačilo pažnju posjetilaca.

U kontekstu prijateljskog duha svi učesnici su dali podršku i svojim kolegama iz Herceg-Novog i kandidaturi grada za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine, učestvujući u promociji ovog projekta upriličenoj u toku revijalnog programa.

Strijeličari promovisali „Herceg-Novi 2021.“
Strijeličari promovisali „Herceg-Novi 2021.“

Uz sve to streličari iz Herceg-Novog su imali i zapažene sportske rezultate, pa su u kategoriji – goli luk seniori – Anđelko i Nikola Milošević osvojili srebro i bronzu. U kategoriji – olimpijski luk kadetkinje – Jana Vasiljević je osvojila zlato, kao i Marko Sendeković u kategoriji – olimpijski luk stariji pioniri i Anja Lučić u kategoriji – olimpijski luk starije pionirke.

Kako saopštavaju iz SK ,,Savina’’, taj klub je već nakon turnira počeo sa idejnim osmišljavanjem narednog takmičenja za novu sezonu i traženjem još jedne atraktivne lokacije i u okolini Herceg-Novog.

Turnir je završen uz namjeru organizatora da ispuni želju svim učesnicima „Rijeka Crnojevića Open 2016“ i učini da turnir u Rijeci Crnojevića postane tradicija i da doživi svoje peto izdanje u godini kada je Herceg-Novi nosilac titule EPK.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije