14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Streličari kluba „Savina“ nižu uspjehe…

Streličarski klub „Savina“ u indoor sezoni za 2017. godinu, tokom marta osvojio je medalje na dva međunardona turnira.

Novski streličari su učestvovali prvo na turniru u Sarajevu, 12. marta u organizaciji SK „Vekkas“, a potom 25. marta u Mostaru, na turniru u organizaciji SK „Streličar“.

Na turniru u Sarajevu, SK „Savina“ osvojio je dvije zlatne medalje i to  u kategoriji veterana goli luk- Anđelko Milošević i u kategoriji kadeti rikrv- Andrija Stojanović. Hercegnovski streličari su sa turnira u Mostaru donijeli kući osam medalja. Nebojša Glumac, osvojio je bronzanu medalju u kategoriji rikrv luk seniori. U kategoriji rikrv luk kadeti i mlađi pioniri, zlatne medalje su osvojili Marko Šendeković  i Charles Hare-Brown.

Predstavnice ženskog dijela ekipe su kao i uvijek bile vrlo uspješne tako da se klub može pohvaliti i zlatnom medaljom Jane Vasiljević, u kategoriji rikrv luk kadetkinje, kao i bronzanom medaljom Vide Bjelice, u kategoriji rikrv stariji pioniri. Andrija Stojanović i Anđelko Milošević su ponovili uspjeh iz Sarajeva i vratili se i sa turnira u Mostaru sa još dvije medalje: Stojanović, srebro rikrv kadeti, a Milošević zlato veteran goli luk. Zoran Vasiljević je u Mostaru osvojio zlato u kategoriji veteran rikrv luk.

Streličarski klub „Savina“

Streličari iz Sarajeva i Mostara su redovni učesnici na turnirima u Crnoj Gori, što potvrđuje da je  mreža streličarskih klubova u regionu sve jača, što otvara prostor za nove zajedničke projekte prekogranične saradnje kada je u pitanju ovaj sport.

Streličarski klub „Savina” u toku proljeća priprema izlazak na teren na otvorenom kao i aktivnosti vezane za ljetnje i jesenje projekte u saradnji sa nekoliko nevladinih organizacija, a sve u cilju što atraktivnije promocije kako streličarstva tako i ponude Herceg Novog.

 

Najčitanije