13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Stižu nam gosti iz Skandinavije

Kotor- foto Boka News

Jedan od najvećih skandinavskih turoperatora TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz Švedske, Norveške, Danske i Finske, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak-Kukavičić.

Ona je Pobjedi kazala da sa skandinavskog tržišta vlada veliko interesovanje za naše aranžmane.

Sudeći po razgovorima koje su imali sa predstavnicima turoperatora i turističkih agencija tokom sajamskih nastupa, Radak Kukavičić ističe da po interesovanju turista “sa optimizmom dočekujemo ljetnju turističku sezonu”.

Ona ističe da će se letovi TUI Nordica za Crnu Goru obavljati jednom sedmično iz Stockholma, Osla, Kopenhagena, Helsinkija, a prema trenutnom stanju bukinga više od 40 odsto aranžmana TUI Nordica za Crnu Goru za ovu godinu je već prodato.

“Za dobru povezanost tokom sezone sa skandinavskim zemljama svakako imaju uticaj i letovi niskobužetskih aviokompanija Rajaner i Norvegian, dok nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines, pored redovne linije ka Kopenhagenu, prvi put od ove godine najavljuje čarter letove za Helsinki u periodu od maja do oktobra”, rekla je ona.

Izvor:rtv budva

Najčitanije