18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Stižu jahte, agenti i brokeri…

Porto Montenegro

Pripreme za treći po redu MYBA Pop-UP Superyacht Show – sajam čjahti i čaretr industrije na Jadranu,. čiji je domaćin tivatski nautilko.turistilki centar Porto Montenegro u završnoj su fazi.

Trodnevni sajam  koji organizuju prestižna međunarodna asocijacija brokera u jahting industriji MYBA i Porto Montenegro je B2B događaj namijenjen profesionalcima koj rade u industriji iznajmljivanja jahti. Okupiće brokere, predstavnike pomorskih agencija, survejera i osiguratelja, kapetane i vlasnike jahti koje se čarteruju u ovom regionu. Oni će imati priliku da razmijene iskustva i jedni druge upoznaju sa svojom ponbudom i potrebama, kao i predstave itinerere koje njihove jahte obilaze u regionu istočnog Mediterana. Osim toga, učesnicima će biti omogućeno da se kroz niz izleta upotnaju i sa najatraktivnijim djelovima turističke ponude Crne Gore, kao i da se na stručnim sminarima upoznaju sa pravcima razvoja tržišta čaretra jahti u Jadranu, kao i fikalnim povoljnostima koje za razvoj tog biznisa daje Crna Gora kao zemlja koja nije članica EU.

„MYBA Pop-Up Sureyacht Show 2017“ počinje 8. i trajaće do 11.septembra, a osim niza međusobnioh poslovnih susreta, ulensicima će pruććiti priliku da obiđu neke od najeinteresantnijih velikih kahti koje  čartere odrađuju na Jadranu i Egeju. Do sada je prijavljeno desetak jahti, a organizatori očekuju da  do kraja avgusta  jošp otprilike toliko luksuznih brodova potvrdi svoj dolazak u Tivat.

Među 60-tak brokera i agenata koji su već potvrdili učešće su i neka od najjačih svjetskih imena u toj branši poput kompanija Fraser, Camper & Nicholson, Sunseeker, BWA Yachting, TWW Yachts, YPI, IYC,  Northrop & Johnson…

“Porto Montenegro nastavlja da predvodi jahting industriju i postavlja mjerila kako u domenu marinskih usluga, tako  uopšte standarda elitnog jahtinga. Jadranska regija je bez sumnje, najatraktivnija i najpoželjnija destinauija za krsterenja jahti u Mediteranu – samo Hrvatska nudi preko 1.000 ostrva uz svoju predivnu obalu, a klijenti koji čarteruju brodove mogu nastaviti i dalje sjeverno do  Venecije”- istakao je direktor marine Poprto Montenegro Toni Braun dodajući da je taj nautički centar sebe etablirao kao tzv. home port, odnosno matičnu luku za veći broj jahti koje se čarteruju u ovom području.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije