Stiže putujući festival nauke

Putujući festival nauke u pet crnogorskih gradova

Putujući festival nauke u pet crnogorskih gradova
Putujući festival nauke u pet crnogorskih gradova

Mini festival, koji promoviše nauku na zabavan način, biće održan od srijede do petka u pet crnogorskih gradova, u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke Prona.
Kako je saopštila koordinatorka projekta, Ivana Živković, karavan Fondacije Prona obilazi škole i unaprjeđuje naučnu pismenost mladih kroz eksperimente, prezentacije i interaktivna predavanja.

Ona je navela da je će karavan 11. maja posjetiti Gimnaziju “Miloje Dobrašinović” u Bijelom Polju, 12. maja Srednju mještovitu školu “Vuksan Đukić u Mojkovcu i Gimnaziju “Braća Selić” u Kolašinu.

Ona je dodala da će 13. maja posjetiti Gimnaziju Kotor i hercegnovsku gimnaziju ”Ivan Goran Kovačić”.

Posjetioci će biti u prilici da saznaju više o tome što nude nauka, inovacije i tehnologija, prije svega iz oblasti fizike, matematike, astronomije, hemije i biologije.

Živkoivić je ukazala da taj festival privlači veliku pažnju učenika, jer praktična nastava nije svakodnevna u crnogorskim školama.

“Postavke na neobičan i zabavan način ukazuju na primjenljivost nauke u svakodnevnom životu i ruše predrasude o prirodnim naukama”, kazala je ona.

“Nauku u pokretu” organizuje Fondacija, uz finansijsku podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Partneri projekta su ministarstva nauke i prosvjete, a prijatelj Festivala Radio klub Podgorica.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.