Stigli transformatori vrijedni 20 miliona eura

Transformatori foto Boka News

U Crnu Goru stigli su transformatori za trafostanicu kompanije Terna Crna Gora u Lastvi Grbaljskoj vrijedni oko 20 miliona eura, čija montaža počinje početkom naredne godine.

Konvertorsko postrojenje, koje je dio projekta energetskog povezivanja Crne Gore i Italije, brodom je transportovano do mula na Opatovu – Tivat, a kasnije kao specijalni teret, usled čega je proteklih dana u više navrata bio usporen saobraćaj Jadranskom magistralom, dopremljeno na posbno uređenom platou preko puta hotela “Tivat”, gdje će ostati do stvaranja uslova za njihovu montažu u Lastvi Grbaljskoj.

Kompanija Terna Crna Gora je ovih dana završila i polaganje podzemnog dijela energetskog kabla između Crne Gore i Italije, na crnogorskom kopnu koji povezuje podmorski kabl sa konvertorskim postrojenjem – trafostanicom u Lastvi.

Transformatori foto Boka News

Kada kompletan projekat bude gotov, Crna Gora će biti u središtu energetskih tokova povezujući se sa energetskim sistemom Italije i Zapadne Evrope, čime će postati energetska spona Zapadnog Balkana sa Evropskom unijom.

3 Komentari

  1. A možete li da istražite koji će biti opseg zračenja u okolini?
    U mjestu u Italiji na kojem se dovidi mrežna infrastruktura već su bili protesti stanivništva.

  2. Nema veze zračenje će bit po MANDIĆU i onome šesnom a nadasve kulturnom Zeću PIPUNU od NATO bomba i 20 mm topovima osiromašenog uranijuma. Akoliko je riknulo NUKLEARKI od Francuske pa do Rusije svaki drugi dan povečane vrijednosti zračenja. Nego da se vratimo temi okle struje za izvoz jedino ako Blažžo napravi termo narijeci Tari jer para mi se mi stalno po malo uvozimo E.energiju. Nego para mi se da će to pasat(mislim na trafoe) kao ona VJETRNJAČA na Viluse što su je Nik grupe obalile i rasparčale kao tvrđave austrougarske.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.