3 C
Kotor

Slušaj online radio

Stigla Arnaultova nova jahta „Symphony“

SYMPHONY
SYMPHONY

Super jahata „Symphony“ duga 102 metra , uplovila je danas poslijepodne u tivatsku marinu Port Montenegro. Impresivna jahta veličine omanjeg kruzera, pripada Bernardu Arnaultu, francuskom industrijalcu i jednom od suvlasnika Porto Montenegra.

„Symphony“, jahta od čak od 3.000 bruto-tona, predata je 17.maja svom vlasniku u Holandiji gdje je taj brod izgrađen u brodogradilištu „Royal van Lent – Feadship“. Ovo brodogradilište takođe pripada Arnaultu koji ga je kupio 2008 za preko 300 miliona eura. Brod je prije dolaska u Tivat samo nakratko zastao u luci Valeta na Malti, a u Porto Montenegru će se na vezu na mulu 5, „Symphony“ zadržati do 12.juna. Prema nezvaničnim informacijama, Arnault nije trenutno na jahti, ali će se na nju najvjerovatnije ukrcati u Porto Montenegru i isploviti na prvo krstarenje sa svojom novom „igračkom“ vrijednom preko 150 miliona miliona eura.

„Symphony“, najveća jahta koja je do sada izgrađena u Holandiji, pored ostaloga, sadrži i bazen, džakuzi, saunu, bjuti-salon, otvoreno i zatvoreno kino,teretanu, helikoptersku platformu, lift, platformu za kupanje, veliku garažu za čitav niz manjih plovila, mini golf, biblioteku i pijano bar, a može ukrcati do 20 putnika o čijem komforu i sigurnosti brine 27 članova posade jahte.

Jahta SYMPHONY
Jahta SYMPHONY

Bernard Arnault važi za najbogatijeg Evropljanina i četvrtog najbogatijeg čovjeka svijeta, sa imetkom koji se procjenjuje na 41 milijardu dolara. Među kompanijama koje kontroliše su konglomerat „LVMH Moët Hennessy” koji uključuje prestiđnu modnu kuću “Louis Vuitton”, čuvenog proizvođača šampanjaca “Moët & Chandon”, te poznatog proizvođača konjaka “Hennessy “ , a u vlasništvu francuksog industrijalca je i čuveni proizvođač luksuznih roba, kompanija “Christian Dior”.

“Symphony” je prva od tzv. giga-jahti, privatnih brodova za uživanje dužih od 100 metara koja dolazi u Porto Montenegro, a da pripada nekom od bogatašu sa Zapada. Do sada su ovakve “brodusine” u Boku dovodili samo ruski oligarsi poput Romana Abramoviča koji je tu bio sa svojom 163-metarskom jahtom “Eclipse” i Viktora Rašnjikova koji posjeduje 140 metara dugu jahtu “Ocean Victory”.

Najčitanije