16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Stevan Katić predsjednik Opštine Herceg – Novi

Stevan Katić

Na današnjem zasijedanju Skupštine opštine Herceg-Novi za predsjednika Opštine izabran je Stevan Katić, (Demokratska stranka) sa 19 glasova vladajuće koalicije i jednim opozicionim.

Nakon što je položio zakletvu, Katić se zahvalio odbornicima i građanima Herceg Novog na povjerenju koje su mu ukazali. Kako je rekao, za njega je čast i obaveza da u narednom periodu radi za dobrobit svih Novljana, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost.

„Za nama je, na svu sreću, vrijeme političkog avanturizma naših prethodnika i više nikada ne smijemo dozvoliti da se funkcija predsjednika Opštine Herceg-Novi, na kojoj su se nekada nalazila značajna imena našeg grada, degradira na način koji se desio u poslednje dvije godine. Pred nama su veliki izazovi, sa kojima ćemo se suočavati svakodnevno, ali smo puni želje i elana da radimo i po 20 sati dnevno kako bismo postavili zdrave temelje razvoju našeg grada i na taj način ga svrstali u modernu turističku destinaciju“, poručio je Katić.

Kako je rekao, prioritet u narednom periodu biće ekonomski oporavak grada, uvođenje Bolnice Meljine u sistem javnog zdravstva, revizija rada organa lokalne samouprave i preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština, racionalnizacija broja izvršilaca, izrada i usvajanje strategije razvoja i prostorno-planske dokumentacije, značajnija briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta i još mnogo toga.

„Svjestan sam činjenice da se mnoge stvari u gradu neće moći realizovati bez državne vlasti, misleći prije svega na loše privatizacije, „Morsko dobro“, školstvo i zdravstvo. Želim sa ovoga mjesta jasno da poručim da će buduća lokalna uprava stalno insistirati na rješavanju ovih problema. Nećemo imati razumijevanja za opstrukcije koje bi eventualno dolazile sa državnog nivoa i u tom slučaju će najvećeg protivnika imati u novskoj lokalnoj upravi, sa mnom na čelu“ , kazao je Katić.

Predsjednik Opštine je istakao da je Herceg-Novi dobio vlast koja će raditi u interesu svih građana.

„Znam to da se premijeru, kao što je i sam rekao, ne sviđa da sarađuje sa lokalnom vlašću koja nije njegova, ali bez obzira na njegove predizborne želje, Herceg-Novi je dobio vlast koja neće građane svrstavati na njihove ili naše, vlast koja se neće zasnivati na podjelama, već pobjedama i vlast koja se neće rukovoditi ličnim već isključivo interesima grada“, rekao je Katić.

Poručio je građanima Novog da će u narednom periodu svakodnevno imati priliku da lokalnu vlast po mjesnim zajednicama upoznaju sa konkretnim problemima, da će novi Kabinet predsjednika Opštine veći dio vremena provoditi na terenu i vršiti stalni nadzor nad sprovođenjem svih odluka.

SO Herceg Novi

„Želim izraziti nadu i očekivanje da ćemo svi pojedinačno dati doprinos kako bi naš Novi ponovo učinili pravim mjestom za život svih nas i naših sugrađana. Ovo je naš grad, koji zajedno treba da volimo i poštujemo bez obzira na to ko će danas, sjutra ili u bliskoj budućnosti biti na njegovom čelu.U tom pogledu očekujem da doprinos u punom kapacitetu da i ova Skupština, kako bismo se zajedno posvetili razvoju grada“, zaključio je novoimenovani predsjednik.

Stevan Katić rođen je u Herceg-Novom 1980. godine. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirani je ekonomista. Kao uspješan diplomac nastavlja svoje obrazovanje kao magistrant na zajedničkom studijskom programu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta za logistiku Univerziteta u Mariboru, na smjeru „Logistika sistema u ekonomiji“. Kao dopunu školovanja, završio je i Školu demokratskog rukovođenja.

Dugi niz godina obavljao je rukovodeće funkcije u privatnom sektoru gdje je za svoj rad nagrađivan više puta. Biran je da obavlja poslove u organima lokalne samouprave na mjestima načelnika Službe zaštite i spašavanja i potpredsjednika Opštine Herceg Novi.

Za odbornika Skupštine Opštine Herceg-Novi, biran je u dva navrata. Izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Herceg-Novi, kao i za člana Predsjedništva Demokratske Crne Gore. Oženjen je suprugom Sandrom.

Najčitanije