Staza spremna a nad glavom vise strujni kablovi

staza

Glavna pješačka markirana staza koja spaja Herceg Novi sa zaleđem je spremna za ljetnju sezonu: vegetacija je potkresana, markacije obnovljene, sve je urađeno da se omogući siguran i ugodan obilazak ovog dijela hercegnovskog zaleđa.

Ipak, postoji jedna „sitnica“ koja obesmišljava sav trud domaćina staze (PK „Subra“): u dijelu od puta za Žlijebe do bivšeg motela „Borići“, stoje, bolje reći – padaju nekadašnji stubovi sa kablovima od struje.

Po nezvaničnim informacijama, ovaj vod već duže od 15 godina nije u funkciji, ali očito ni u sistemu bilo čijeg održavanja. Zahvaljujući tome, turisti imaju priliku za „vrhunski adrenalinski događaj“ kad se ispod motela provlače kroz truli polegli stub sa spuštenim žicama od struje, a ne znaju da li je sistem pod naponom ili ne.

Bez namjere da Agencija za zaštitu Orjena arbitrira čiji su stubovi i čija je obaveza da ih ukloni kad predstavljaju realnu opasnost za prolaznike, poslali smo dopis hercegnovskoj Komunalnoj policiji prvih dana aprila, te očekujemo neki odgovor, a iznad svega – brzo rješenje ovog bespotrebnog problema.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.