8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Stav novinara – Nama nisu potrebni protokolarni manekeni

Kotor noću
Kotor noću

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević prije desetak dana označio je početak gradnje još jedne kapitalne investicije, turističkog naselja Palazzo Dobrota. Obećao je da će se vrlo brzo otvoriti nova radna mjesta za Kotorane, pomislih, kako nebi išli trbuhom za kruhom, čekati vize, ljekarska uvjerenja, polagati brevete, ukrcaje…

Žao mi je nisam mogo doći na to otvaranje radova i rekonstruisanih 75 metara puta… Vidim da su to mediji profesionalno ispratili. Nadam se i radio Antena M koju prvi prvi čovjek opštine u ime poreskih obveznika Kotora sufinasira.

Otvarajući put predsjednik opštine je obećao da će biti dvosmjeran. Hvala na obećanjima, ali taj put koji povezuje Dobrotu sa Jadranskom magistralom je zadnjih skoro sto godina bio je dvosmjeran, do prije neki dan.

Put Dobrota
Put Dobrota

“Pomenuti put po DUP-u Dobrote predviđen je kao dvosmjeran, ali zbog tehničkih odredbi trenutno jednosmjeran. To nije interes ni građana Dobrote, a ni cijenjenog investitora, koji je prije mjesec dana uložio zahtjev, pa se nadam da ćemo tu problematiku uspješno riješiti.

Takođe, u dogovoru sa Vodovodom Kotor, izvedeni su radovi na staroj česmi koja će ponovo biti u upotrebi. Pored bolje povezanosti, izgradnja puta doprinijeće poboljšanju elektro-snabdijevanja, kao i čistijem moru tokom sezone. Stoga će od ove investicije koristi imati i lokalno stanovništvo i turisti. U izgradnju puta investirano je 170.000 eura. [quote_box_right]Hvala što primate brojne delegacije, koje dolaze i odlaze fascinirani, nasleđem, starinama, zidinama, gradom, što je bilo nekada, ali mi trebamo budućnost ![/quote_box_right]

To je sastavni dio prve faze izgradnje modernog turističkog naselja Palazzo Dobrota na prostoru nekadašnjeg Autokampa. Projekat turističkog naselja sa četiri zvjezdice, prvi takvog tipa na teritoriji opštine Kotor, od velikog je značaja za razvoj ovog dijela Boke”, te večeri je kazao Stjepčević, prenjeli su elektronski mediji.

Posebno i veliko hvala na staroj česmi. O elektro snadbjevanju u 21. vijeku čiji smo svjedoci kako je kada zagrmi u Kotoru, nebi posebno, ali vijest za poštovnje bi bila da je prvi čovjek Grada razgovarao što se može učiniti kako nebi često bili u mraku pojedini djelovi Kotora i po nekoliko sati, kako se dešava vrlo često.

Aleksandar Stjepčević - Predsjednik opštine Kotor
Aleksandar Stjepčević – Predsjednik opštine Kotor

Hvala za nova radna mjesta, koja ste tu veče obećali u ime svih koji pošteno obavjalaju svoj posao, kao higijeničari, zaštitari, konobari, kuvari u budućem turističkom naselju… Valjda su Kotorani i njihova djeca zaslužili nešto više ?!

Predsjedniče Stjepčeviću hvala što primate brojne delegacije, koje dolaze i odlaze fascinirani, nasleđem, starinama, zidinama, palacama, gradom, što je bilo nekada, ali mi trebamo budućnost !

Nama su potrebni razvojni projekti EU, projekti prekogranične saradnje i drugi, vizija razvoja grada… U prvih pet mjeseci 2015. godine dubrovačke gradske zidine posjetile su 202 hiljade posjetilaca i ostvarili prihod od preko 2,7 miliona eur-a !!! Mi se zadovoljavamo sa oko 80 hiljada eur-a, zidinama koje dobrovoljci iz planinarskog kluba čiste, pa se naknadno sjetite kako bi ih trebalo platiti i još mnogo takvih primjera…

Nama nisu potrebni protokolarani manekeni, pa bi dobro bilo da makar, ako ništa konkretnije ne možete uraditi, da nešto obećate u smislu, obilaznice oko Kotora, lifta, može žičare, krova na sportskoj dvorani koji se nazire, ili pothodnika ispod Lučke kapetanije koji će biti valjda napravljen jednog dana ?!

Hvala što Vaš tim na čelu sa Vama ni do danas nije odgovorio na pitanja potala Boka News -a, koja su bila upućena još 5. maja. Što niste za više od dvjesto dana od kada ste na vlasti održali niti jednu konferenciju za štampu. U stvari i to nešto govori i to je odgovor…

Uskoro počinje pola miliona eura vijedan KotorArt, nadam se da ćete ga uspješno otvoriti,  jer narodu treba kruha i igra, ali da nezaboravim i francusku kraljicu Mariju Antonetu “ako nemaju hljeba neka jedu kolače”…

Miro Marušić

Boka News

Najčitanije