8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Starčević: Sporan period posle završetka izgradnje hotela u uvali Pržna

Radovići foto Boka News
Radovići foto Boka News

Predsjednik MZ Krtoli Ivan Starčević demantovao je juče navode odlazećeg gradonačelnika Tivta Ivana Novosela (DPS) koji je da ranije ustvrdio da su protesti mještana Krtola, nezadovoljnih što će im za dvije godine biti uskraćen pristup na 70 odsto najljepše tamošnje plaže Plavi horizont, politički motivisan i da je namjerno upriličen pred lokalne izbore. Novosel je to kazao nakon što su Krtoljani u znak upozorenja, u nedjelju na 40 minuta blokirali kotorsku raskrsnicu i sav saobraćaj na Jadranskoj magistrali između Tivta, Kotora i Budve.

Odbacujući stavove gradonačelnika kao „manipulaciju, obmanu i iznošenje neistina”, Starčević je u reagovanju dostavljenom novinarima kazao da Novosel uporno izbjegava da govori o suštini problema.

“Sporan period posle završetka izgradnje hotela u uvali Pržna kada će stupiti na snagu odredbe člana 6. ugovora između Qatari Diara i “Morskog dobra” : “Nakon završetka izgradnje hotela, Javno preduzeće prihvata da zakupac, u skladu sa zakonom može ograničiti pristup i korišćenje morskog dobra koje odredi zakupac, ali obuhvatajući najmanje 70% područja ukupnog morskog dobra (hotelsko kupalište) za goste, osoblje, konsultante, zvanice i posjetioce hotela”. To je ono što će se , shodno važećem ugovoru, desiti posle famozne 2018. godine do kada Novosel tvrdi da imamo nesmetan pristup plaži.  Ovo je udar na našu egzistenciju jer mi živimo od turizma koji se temelji upravo na plaži Plavi horizont.”- iskao je Starčević, dodajući da Novosel još od sredine decembra prošle godine odbija pozive da dođe u Krtole i da se o ovome razgovara, kao i da je namjerno zatvorio za javnost sastanak koji je nedavno održao u Opštini sa dva predstavnika MZ.

“Sve je to radio zbog manipulacija, nemoći i vjerovatno po dostavljenim smjernicama sa više instance, koja je sve ovo i zakuvala, a čiji vojnik je gradonačelnik Novosel.”- istakao je Starčević. Kazao je da za razliku od Novosela, on nije angažovan ni u jednoj partiji već samo u NVO “Matica Boke” čiji uticaj i rezultati kako je rekao, “svrbe” gradonačelnika. Poručio je da će Krtoljani nastaviti da se svim raspoloživim zakonskim sredtvima bore za svoja prava i gradonačelnika upitao ko će u ime lokalne uprave i države, štititi njihova prava kao poreskih obveznika – građana Crne Gore “jer Novosel i njegovi nalogodavci kažu da moraju štititi interes velikih investitora”.

Ivan Starčević
Ivan Starčević

Odbacujući gradonačelnikove tvrdnje o velikim ulaganjima Opštine u komunalnu infrastrukturu na području Krtola, Starčevič je gradonačelniku poručio  da “sav trotoar koji je u međuvremenu postavljen o trošku Opštine i po nalogu Predsjednika Opštine Tivat, prihvatam da lično svojim zubima pojedem uz kamere.” Pozvao je Novosela čiji mandate gradonačelnika traje dok se u novom sazivu SO Tivat ne izabere novi predsjendik Opštine, da dođe u Krtole i pred medijima i građanima “ukrsti koplja, odnosno argumente” sa predstavnicima te MZ.

“Ako odbijete i ovaj predlog, smatramo da su sve Vaše izjave neistinite, manipulatorske, kukavičke i sa podmuklom konotacijom,te da nemate ni obraza ni hrabrosti da sa nama sučelite argumente.”- poručio je Starčević Novoselu.

Najčitanije