Stanje na požarištu pod kontrolom – probijaju puteve…

Požar Tivat 2017. Vrijes 2

Stanje na požarištu u naseljima Mrčevac i Vrijes 2 u Tivtu trenutno je pod kontrolom nakon što su vatrogascim imali još jednu besanu noć.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Tivat Zorana Barbića, jak sjeverni vjetar je tokokm noći u nekoliko navrata raspirivao vatru koja i dalje gori u gustoj borovoj i hrastovoj šumi između kuća u dva naselja, ali su je vatrogasci pravovremenim intervencijama odmah suzbijali i nisu dozvoljavali da se vatra proširi.

“Bilo je naporno do te mjere da smo tek jutros došli u situaciju da obavimo smjenu ljudstva i napravimo novi raspored ekipa. Požarište je osigurano sa svih strana, situacija je pod kontrolom i nijedan kuća nije ugrožena. Nastojaćemo da tako ostane i dalje”- kazao nam je Barbić, dodajući da je na terenu trenutno oko 20 pripadnika SZS Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića sa više protivpožarnih vozila.

Prema njegovim riječima, danas će se nastaviti probijanje puteva kroz šumu kako bi vatrogasi vozilima i crijevima mogli prići što bliže mjestima na kojima gori vatra i natapati teren vodom.

Požar Tivat 2017. Vrijes 2

Građevnska mašina Komunalnog preduzća Tivat juče je probila takav put sa južne strane požarišta, a danas će nešto slično biti pokušano i na visočijem terenu sa sjeveroistočne strane iz pravca Mrčevca i Krsca. To je, u situaciji kada je juče tokom čitavog dana izostala očekivana pomoć protivpožarnih aviona MUP-a, jedini način da se vatrogasi na neprostupačnom i neporohodnom terenu , pokušaju izboriti sa vatrom koja bi se inače, najefikasnije gasila upravo dejstvom iz vazduha.

2 Komentari

  1. Kuća gori a opština se češlja. Kako to da izostane pomoć iz vazduha?…daleko aerodrom valjda!?
    Bitno da se uberu porezi, takse, komunalije itd, itd, na vrijeme a kuće, šume, naselja…ko da brine još I o tome.

  2. Kuća gori a opština se češlja! Kako to da izostane pomoć iz vazduha?…daleko aerodrom valjda!? Bitno da su se ubrali porezi, takse, komunalije itd, itd, a desetak kuća gore-dole…ko da brine još i o tome.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.