8 C
Kotor

Slušaj online radio

Stadioni FK „Arsenal“ i formalno u rukama Opštine

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Vlada je donijela odluku o prenosu prava raspolaganja Opštini Tivat nad nepokretmostima u državnom vlasništvu u tom gradu – glavnom i pomoćnom stadionu Fudbalkog kluba Arsenal u velikom Gradskom parku.

Na Opštinu je preneseno pravo raspolaganja glavnim terenom FK Arsenal površine 10.449 kvadrata, pomoćnim terenom površine 5.447 kvadrata, kao i nad katastarskom parcelom između dva terena, površine 2.840 kvadrata. Kako se ističe u odluci, pravo raspolaganja je na lokalnu upravu preneseno radi ostvarivanja javnog interesa – rekonstrukcije postojećih stadiona. Ovi objekti inače, nalaze se u zahvatu Državne studije lokacije „Arsenal“ po kojoj se gradi i razvija nautičko-turistički kompleks Porto Monteegro, a namjena u tom planskom dokumentu im je „sporstko-rekreativni sadržaji“. Opština je i do sada u više navrata ukazivala na potrebu rekonstrukcije i uređenja ovih fudbalskih terena, ali se kao glavna prepreka za realizaciju tog projekta koji je ocijenjen strateški važnim sa stanovišta daljeg razboja sporta i turizma u Tivtu, pojavljivao vlansički status tog zemljišta koje je bilo u rukama Vlade, a ne Opštine.

Stadion Arsenala

Vlada je osim ove, na sjednicii u četvrtak donijela i odluku o prenosu prava raspolaganja na Opštzinu Tivat i nad dva poslovan prostora u objetu Šoping centra na Seljanovu, površine 306, odnosno 214 kvadrata.

 I ovaj potez obrazložen je potrebom ostvarivanja javnog interesa – „riješavanja problema smještaja oragnizacija koje se bave senzitivnim grupacijama, privrednika, penzionera, nevladinih organizacija i drugih“.

Najčitanije