Sretan Uskrs

Uskrs
Uskrs

Po­vo­dom Us­kr­sa, ko­ji vjer­ni­ci ­ka­to­lič­ke vje­ro­i­spo­vje­sti pro­sla­vlja­ju danas, ko­tor­ski bi­skup mon­si­njor Ili­ja Ja­njić upu­tio je po­sla­ni­cu, ko­jom je če­sti­tao pra­znik.

„Ako ži­vi­mo u vje­ri i iz vje­re da je Us­kr­sli tu, me­đu na­ma, us­kr­snut će sva na­ša eg­zi­sten­ci­ja, pred svje­tlom i to­pli­nom Us­kr­slo­ga istopiti će su u nama naš egoizam, istopiti će se mržnja i svo zlo u nama koje smo jedni drugima nanjeli.

Sav naš ži­vot, sve na­še hti­je­nje usmje­re­no je svo­me ci­lju – us­kr­snu­ću. Sve taj­ne na­še vje­re na­la­ze svo­je is­pu­nje­nje, svo­je do­vr­še­nje, svo­je oprav­da­nje u blag­da­nu Us­kr­sa, jer uza­lud­na bi bi­la na­ša vje­ra da Krist ni­je us­kr­snuo.

Po Us­kr­su smo po­zva­ni na ra­dost i svo­ju us­kr­snu če­stit­ku upu­ću­jem svi­ma s us­hi­će­njem – Sre­tan Vam i bla­go­slo­vljen Us­krs“- poručio je između ostalog mon­si­njor Ilija Ja­njić u Po­sla­ni­ci.

Biskup Ilija Janjić - Foto Boka News
Biskup Ilija Janjić – Foto Boka News

Danas na Uskrs u 6 sati su sveta misa i blagoslov jela u katedrali Svetog Tripuna. Pontifikalna sveta misa je u 11 sati, pjevaće katedralni zbor.

U 18 sati sveta misa će biti u crkvi Svete Klare.

Sretan Uskrs
Sretan Uskrs
Podijeli

1 komentar

  1. E,e evo ovamo u ovooj zemlji vječito proćetalih tulipana osvanuo je baš lijep i sunčan dan -velike pompe u Amsterdam nema za USKRSENJE-grad je krcat turista,kroz butige se dijele i daruju mića jaja od čikulate zamotana u kartu caklenu od aluminija u kolure,crkve su krcate-vanka Amsterdama đe ssu katolici sve je lijepo u kolurite uskršnja drvca i žuti sumbul su na prozore iznutra,e tako da katolici feštaju i ovamo,a kako je dolje kod Vas mogu samo da kontam,a pamtim kako smo čekali u Gornju Lastvu kad sam bio mali USKRSENJE..u crkvu nijeasam smio kročiti-otac u Partiju,pa samo čekali vanka ispred crkve da svrši misa da gađemo omašćena jaja ćentazima-i dan danas senj ispred crkve stoji na ploču senjan,e otole smo gađali jaja naperena prizidu od crkve na desnu bandu đe je bio konop od zvona,sva žeca iz crkve su nosila darovana i blagosoljena omašćena jaja-sjore su odile doma sa koficama blagosoljene hrane i svega što se famelji blagosilja za USKRSENJE,muški su pričali NABRDO i ondaa destozo odili ispred DOMA đe su igtali na karte,buće i na moru-ma bilo je prelijepo,a mi đeca smo gađali omašćena jaaja ispred crkve,a poslije i nna druga mjesta po selu-ma eli od toga poslije ovije pedesetipet godina što ostalo aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.sve najbolje za USKRSENJE VI poručuje đurica sa fameljom iz amsterdama ŽIVJELI.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.