Sretan Božić – Ponoćka u kotorskoj katedrali – Foto

Ponoćki u katedrali Svetog Tripuna prisustvovao gradonačelnik Kotora

Zvona kotorske katedrale Svetog Tripuna i drugih crkava Kotorske biskupije širom Boke označile su najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Vjernici su na ponoćkama ispratili Badnju veče i dočekali Božić u brojnim crkvama u Boki Kotorskoj.

Posebno svečano bilo je u kotorskoj katedrali Svetog Tripuna, gdje je tradicionalno misu predvodio kotorski biskup mons. Ilija Janjić, sa svećenstvom i Katedralnim zborom koji je pjevao božićne pjesme.[quote_box_right]„Večeras je sa nama gradonačelnik Kotora, ovo je prvi puta nakon Drugog svjetskog rata da na ponoćki u katedrali Svetog Tripuna prisustvuje gradonačelnik Kotora“ – Janjić[/quote_box_right]

Pozdravljajući brojne vjernike, iz Boke, Crne Gore i regiona, koji su došli na ponoćku kotorski biskup posebno je pozdravio gradonačelnika Kotora, dr. Aleksandra Stjepčevića.

„Večeras je sa nama gradonačelnik Kotora, ovo je prvi puta nakon Drugog svjetskog rata da na ponoćki u katedrali Svetog Tripuna prisustvuje gradonačelnik Kotora“ – kazao je kotorski biskup mons. Ilija Janjić,

Kotorski biskup služeći misu pozvao je na praštanje, mir, ljubav i slogu među ljudima.

Više od riječi u našoj fotogaleriji.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.