Srednja pomorska škola Kotor dobitnik nagrade „Oktoih“

Srednja pomorska škola Kotor
Srednja pomorska škola Kotor

Dobitnici Državne nagrade „Oktoih“ za 2016. godinu su JU Srednja pomorska škola, Kotor, JPU „Dragan Kovačević“, Nikšić, i Dragana Mitrović, profesor istorije u JU OŠ “Druga osnovna škola”, Budva.

Ovu odluku u skladu sa Zakonom o državnim nagradama donio je Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ u sastavu: Zoja Bojanić-Lalović, predsjednica, prof. dr Marko Camaj, član,Veselin Pićurić, član, Ljiljana Krivokapić, član i Mijajlo Đurić, član.

Žiriju za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ dostavljeni su prijedlozi za devet ustanova i devet pojedinaca.

Nagrada „Oktoih“ dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Oktoih
Oktoih

Ministar prosvjete dr Damir Šehović dobitnicima će Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoje od plakete, diplome i novčanog dijela, svečano uručiti 17. januara 2017. godine u Vili „Gorica“ sa početkom u 10 sati.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.