4 C
Kotor

Slušaj online radio

Srebro i bronza za jedriličare Delfina na Velikoj nagradi Mornara u Splitu

Irina Kusovac

Jedriličari JK Delfin iz Tivta, Irina Kusovac izborila se za srebro u klasi Laser 4.7 u konkurenciji djevojaka, a Ilija Marković je osvojio bronzu u klasi Laser Radial na prestižnoj regati Velika nagrada Mornara u Splitu.

Igor Les je u olimpijskoj klasi Laser Standard osvojio osmo mesto i pokazao da je u dobroj formi i da ima osnova da se nada plasmanu na Olimpijske igre u Japanu.

Naši jedriličari su se borili u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji. Na regati su učestvovala velika imena  svjetskog jedrenja poput Pavlosa Kontidesa – aktuelni šampion sveta i osvajač olimijskog srebra u Londonu. Naravno jedrio je i domaćin Tonči Stipanović, nosilac Olimpijskog i svjetskog srebra i četiri evropska zlata. Posebno je važno učešće Merit Bouwmester, holanđanke koja nosi Rolex titulu najbolje jedriličarke svijeta 2017. u izboru Svetske jedriličarske federacije, inače trostruka uzastopna šampionka planete, jedriličarka koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Brazilu i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ilija Marković

Odjedreno je 5 regata u dva od tri planirana takmičarska dana. Današnji finalni dan je bio izuzetno vjetrovit sa udarima do 25 čvorova. Za Delfin su jedrili i Stefan Anđelić 19. i Danilo Jončić 23. obojica u klasi laser 4.7.

Sledeće nedelje Les i Marković  učestvuju na Otvorenom državnom prvenstvu Hrvatske koje se jedri u Splitu od 16. do 18.03.2018..

Najčitanije