Spremni za prodaju – Programirani stečaj u brodogradilištu, Mamula, Instititut…

Imajući u vidu da je tender za prodaju kapitala Jadranskog brodogradilišta Bijela proglašen neuspjelim, da nakon četvrtog neuspjelog tendera i odsustva interesovanja za taj model privatizacije, nema svrhe obnavljati tender za prodaju akcija, već kroz programirani stečaj naći investitora koji će u prelaznom periodu zadržati osnovnu djelatnost Brodogradilišta sa smanjenim brojem zaposlenih i istovremeno investirati u djelatnost remonta jahti i megajahti, za što je iskazano interesovanje – jedan od zaključaka je Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte koji je danas usvojio polugodišnji izvještaj o realizaciji Plana privatizacije za 2014. godinu

Kada je u pitanju Institut „dr Simo Milošević“, za koji je u predviđenom roku dostavljena jedina ponuda od International Wellness Group Limited iz Londona, pregovori oko zaključivanja Ugovora su u toku.

Aktivnosti na valorizaciji ostrva Lastavice sa tvrđavom „Mamula“, prema ocjeni Savjeta, takođe su saglasni sa postavljenim ciljevima, pa sa kompanijom Orascom Development holding, koja je iskazala interesovanje, treba nastaviti pregovore na zaključenju Ugovora.

Tenderi za valorizaciju lokaliteta između Njivica i ušća Sutorine i lokaliteta “Bigovo”-Trašte, proglašeni su neuspjelim, jer ponude nijesu odgovarale uslovima tendera i instrukcijama ponuđačima. Prigovor konzorcijuma LLC “Lime Production” i Billpoint Finance Grup” na odluku o proglašavnju tendera za lokalitet između Njivica i ušća Sutorine neuspjelim, Savjet je odbacio kao neosnovan i prihvatio odluku Tenderske komisije.Capture

Savjet je usvojio Informaciju o raskidu Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu i zadužio Sekretarijat za razvojne projekte da u saradnji sa Tenderskom komisijom, preduzećem “Montepranzo-Bokaprodukt” i pravnim savjetnicima Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, u što skorijem roku analizira i dostavi Savjetu predlog buduće valorizacije zemljišta koje je bilo predmet Ugovora o izgradnji golf kompleksa.

Savjet se upoznao sa tenderskom dokumentacijom za davanje u dugoročni zakup lokaliteta Donja Arza Herceg Novi i zadužio Komisiju da u što kraćem roku raspiše tender.

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.