Sponzorstvo za timove iz Boke na regati „Hiljadu ostrva“

Sa regate
Sa regate

Jedriličarski klub Porto Montenegro sponzorisaće učešće dva lokalna jedriličarska tima, odnosno dvije jedrilice, na prestižnoj offshore regati Hiljadu ostrva (Thousand islands): jedrilicu Tatyana sa skiperom Ljubomirom Stevanovićem i njegovom posadom iz Tivta, kao i jedrilicu Vagabundo, sa skiperom Miodragom Kovačevićem iz Herceg Novog.

Svi timovi zainteresovani za sponzorstvo imali su priliku da do 15.februara pošalju prijavu za regatu.

Regata će se održati od 17. do 27. septembra, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro iz Tivta i JK SCOR iz Rijeke i jedri se u dvije etape. Prva startuje u Rijeci i prolazi među više od 1000 jadranskih ostrva, a jedrilice nakon 277 nautičkih milja dolaze do marine Porto Montenegro. Druga etapa jedri se na istom kursu u povratnom smjeru.

Svi ljubitelji jedrenja zasigurno se sjećaju impresivnog prošlogodišnjeg učesnika regate, 30-metarske Esimit Evrope 2, jedne od najbržih i tehnološki najnaprednijih jedrilica na svijetu, koja postiže maksimalnu brzinu preko 38 čvorova.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.