Spašavali mačka…

Martin u krošnji palme

Da su nakon skoro dvomjesečne borbe sa velikim požarima i nedavnom spašavanju preživjelih iz brodoloma sa nepristupačnih hridina Luštice, spremni te da imaju srca i razumijevanja za razne druge mnogo manje uobičajene intervencije, pokazali su danas pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat koji su iz krošnje velike palme na šetalištu u Donjoj Lastvi izvadili i spasili dugodlakog albino mačka Martina.

Kućni ljubimac jedne ovdašnje porodice na vrhu palme završio je bježeći od psa, a kako nije mogao da siđe zbog velikih bodlji koje rastu pri korenu svake od palminih grana, vlasnica je u pomoć pozvala vatrogasce.

Tročlana ekipa odmah je došla na lice mjesta i uz pomoć vatrogasnih skala pokušala skinuti uplašenu životunju sa drveta.

Sa akcije spašavanja mačka u Donjoj Lastvi

U tome ipak, nisu uspjeli sve dok nije angažovano vozilo Komunalnog preduzeća Tivat sa specijalnom hidrauličnom korpom u koju je ušao vatrogasac, uhvatio i na oduševljenje prustnih građana, na zemlju spustio uplašenog,ali nepovrijeđenog mačka.

IzvorS.L
Podijeli

2 Komentari

  1. Ovijem podvigom bi se dičila i europska zajednica..samo tako naprijed …Martine, A koliko je spasilaca učestvovalo u akciji…vide se samo trojica plus komunalci..a..sigurno barem još dvojica a deboto i vlasnici mačka…Ne zaboga ne smanjujte im plate kao ovi od Kotora molim ve..mislim na spasioce…

  2. Tri spedijalca služulbe spašavanja (što su oko i na skale) plus dva komunalno električarke službe(sto se ne vidu) sa track hidrauličnom korpom to je djelo europskih humanitarnih razmajera za no comment .Nemojte im umanjivat platu kao u Kotoru molim ve…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.