16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

SO Kotor – verifikovani mandati, za sada bez predsjednika i dogovora…

Novi skupštinski saziv na danas održanoj sjednici verifikovao je madate zastupnika, ali predsjednik SO Kotor nije izabran. Sjednicom je predsjedavo najstariji odbornik dr Branko Baćo Ivanović.

SO Kotor 7. 11 2016
SO Kotor 7. 11 2016

Nakon verifikacije mandata, Ivanović je odbornicima saopštio da na osnovu Poslovnika nije dostavljen predlog za izbor predsjednika kotorskog parlamenta te da se nisu stekli uslovi za izbor predsjednika.

Ivanović je prekinuo sjednicu, a o novom terminu javnost će biti blagovremno obaviještena.

SO Kotor 7. 11 2016
SO Kotor 7. 11 2016

Predsjednik OIK-a Petar Abramović odbornicima podnio izvještaj na osnovu kojeg kotorska opozicija sa SDP- om ima potrebnu većinu 17 od 33 mandata, dok Demokratska partija socijalista, SD Crne Gore, HGI i LP imaju 16 mandata.

SO Kotor 7. 11 2016
SO Kotor 7. 11 2016

Predsjednik SNP u Kotoru, Branko Ivanović novinarima je kazao da se dogovori nastavljaju uz više predloženih modaliteta, oko formiranja vlasti.

Dr Branko Baćo Ivanović
Dr Branko Baćo Ivanović

Na pitanje Boka News-a dali je moguća koalicija sa DPS-om, Ivanović je kazao „nijesmo još razgovarali.“

Na pitanje da li odustaje od prethodnih zahtjeva da odbornici SDP treba da podnesu ostavke na sve funkcije pa da se onda sa njima dogovara, Ivanović je kazao da SNP od toga neće odustati.

SO Kotor 7. 11 2016
SO Kotor 7. 11 2016

Ivanović je kazao da je SDP i dalje u koalicionoj vlasti u Kotoru.

 „Jedino je prestao mandat predsjedniku SO Nikoli Bukilici danas. Kazali smo im da ako im je kako kažu prestao mandat, onda im je lako podnijeti ostavke, ali je nekome toliko draga fotelja da ne može izdržati bez nje” – kazao je Ivanović..

 

Najčitanije