15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

SO HN – Poziva na punu solidarnost javnosti sa radnicima „Vektra Boka“

SO H - Novi
SO Herceg – Novi

Na današmjoj vanrednoj sjednici SO Herceg-Novi, posvećenoj situaciji nakon stečaja u kompaniji AD “Vektra Boka”, zaključeno je da konačnu odluku treba da donese SO zbog postojanja mogućnosti da Opština Herceg – Novi od Vektre traži ustupanje vlasništva nad nekretninama ove kompanije koja bi bila u visini potraživanja.

Ovo je samo jedan od zaključaka koji je usvojila SO. Svoje prijedloge zaključaka imali su i odbornici opzicije kao i vladajuće koalicije.

Skupština opštine Herceg Novi, donjela je zaključak da poziva na punu solidarnost javnost, sindikalne organizacije iz Herceg Novog sa radnicima „Boke”. Takođe, daje i punu podršku zaposlenim u HTP „Boka” i ukoliko bude zastupljena u stečajnom vijeću zahtjevaće radni angažman svih zaspolenih koji su to pravo imali prije stečaja i pravo na sticanje penzije.

Prihvaćen je predlog da se kamata od 277 hiljada eura na potraživanja Opštine prema “Vektra Boki”, od 1.9 miliona eura, opredijele za povezivanje radnog staža zaposlenih. Na taj način bi se bar dijelom pomoglo u prevazilaženju njihovog nepovoljnog statusa.

Jedan od zaključaka je da Skupština opštine zadužuje izvršnu vlast Opštine da angažuje stručno lice koje će izvršiti obračun i utvrditi izgubljenu dobit za nedovoljnu triustičku ponudu grada i propuštene prilike razvoja grada od potpisivanja privatizacionog ugovora sa „Vektra Bokom” 2007. godine.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije