17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

SO Herceg Novi bez kvoruma, sutra o izboru …

Herceg Novi

Opozicioini odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom nijesu imali kvorum za današnju vanrednu sjednicu Skupštine koju su sazvali da bi izabrali predsjednicu Ljiljanu Bojanić, nakon što su nedavno smijenili Andriju Radmana iz DPS-a.

Na sjednicu lokalnog parlamenta nijesu došli odbornici DPS-a, SDP-a, URE, kao i dva odbornika Izbora.

Predsjedavajući Blago Radanović odložio je za sjutra izbor predsjednice, a poslije toga i Skupštinu o budžetu za ovu godinu.

Ministasrtvo javne uprave je već dva puta upozorilo da je ovakav način sazivanja sjednica lokalnog parlamenta suprotan Zakonu o lokalnoj samoupravi, kao i da će odluke ukoliko ih budu usvojili odvornici, biti nelegitimne.

Iz Ministarstva javne uprave saopštili su da sjednica SO Herceg Novi nije sazvana po Zakonu o lokalnoj samoupravi, što znači da je nelegitimna i nelegalna, pa će nelegitimne i nelegalne biti sve odluke koje donese.
– Poštujući Zakon o lokalnoj samoupravi, na sjednici 14. marta, kada je donijeta odluka o razrješenju predsjednika Skupštine opštine, istovremeno je trebalo donijeti i odluku o imenovanju novog predsjednika SO i u tom slučaju bi se stvorili preduslovi da se novom predsjedniku SO obrate odbornici zahtjevom odnosno inicijativnom za sazivanje Skupštine opštine po hitnom postupku i da u slučaju njegovog nepostupanja sami sazovu sjednicu Skupštine – navedeno je između ostalog u odgovoru Ministarstva javne uprave.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije