SO Herceg Novi: Bez kvoruma za izjašnjavanje o programu kulture grada i projektu EPK

SO HN
SO HN

Sjednica SO Herceg Novi na kojoj su odbornici trebalo da se izjasne o odluci o usvajanju smjernica za Program razvoja kulture za period 2017-2022. godine i učešću Opštine u projektu „Herceg Novi-Evropska prijestonica kulture (EPK) za 2021. godinu“, nije danas održana jer nije bilo kvoruma.

Nezavisni odbornik Obrad Gojković je kazao da je visoko rizična odluka o projektu EPK jer je riječ o desetinama miliona koje “treba dati nekom da raspolaže, a da se ne zna na šta idu sredstva”. On je tražio da se o toj odluci izjasni svih 34 odbornika,  “da ostane zabilježeno ko je kako glasao i da svako snosi odgovornost za eventualne posljedice”.

Gojković je sa kolegom iz odborničkog kluba Mirkom Musturom, odbornicima Građanskog saveza i Nove srpske demokratije napustio salu.

Predsjednik Skupštine, Andrija Radman, naknadno će zakazati nastavak desete vanredne sjednice, jer je u sali ostalo 16 odbornika vladajuće koalicije (DPS-IZBOR) i Milovan Baždar odnedavno član GP URA, nedovoljno za kvorum i odlučivanje.

S.K

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.