3 C
Kotor

Slušaj online radio

SO H.Novi – jednokratna pomoć zaposlenima u bolnici Meljine

Bolnica Meljine
Bolnica Meljine

Odbornici SO Herceg Novi usvojili su juče  predlog odluke o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve iz kojih bi se kao jednokratna pomoć u iznosu 25.000 eura izdvojila za pomoć zaposlenima u Opštoj bolnici Meljine.

Predlog odluke o upotrebi sredstava stalne budžetske rezerve obrazložila je  sekretarka za finansije Irena Vučković, koja je kazala da se Sindikalna organizacija prethodno Opštini  obratila za pomoć, nakon višemjesečnog zastoja u isplati plata.

Ivanović i Šegrt posjetili Opštu bolnicu Meljine

Opštu privatnu bolnicu Meljine posjetili su juče potpredsjednik Vlade Petar Ivanović, ministar zdravlja dr Budimir Šegrt i predstavnici republičkog Fonda zdravstva i u razgovoru sa zaposlenima, predstavnicima Sindikata i medicinskog osoblja, potvrdili da ova ustanova mora ostati u sistemu zdravstva, da je neophodno tražiti modalitete za raskid ugovora sa Atlas grupom i obezbjediti njeno nesmetano funkcionisanje. Osim nekoliko zaostalih plata ima i u funkcionisanju kompleksnih problema, ocijenio je, nakon razgovora, potpredsjednik Ivanović.

-Sve probleme grupisali smo u tri cjeline. U prvoj su pravna pitanja koja postoje još od privatizacije ove ustanove, u okviru toga je i ugovor sa Fondom zdravstva i odnos prema opštini Herceg Novi. U drugoj grupi su  finasijska pitanja koja se odnose na neisplaćene plate, nabavku materijala i mogućnost da bolnica poveća prihode pružajući one usluge za koje postoji tražnja. Treći segment obuhvata funkcionalno pitanje, jer  postoji odliv kadrova i ukoliko ljudi odu – bolnica neće postojati. Zbog toga je potrebno preduzeti mjere da se sistem dovede u red, postavi na zdrave osnove da bi bolnica mogla funkcionisati  onako kako je to neophodno – objasnio je Ivanović.

Najčitanije