17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Smjena na čelu HTP „Mimoza“

Hotel Mimoza
Hotel Mimoza

Izvršni direktor HTP „Mimoza“ iz Tivta mr Marko Petričević, razriješen je te dužnosti, a na čelu tog turističkog preduzeća ubuduće će kao v.d. izvršnog direktora biti Nevena Šakotić.

To je odluka većinskog vlasnika HTP „Mimoza“, beogradske firme „Irva“, odnosno crnogorsko-srbijanskog biznismena Đorđija Nicovića koji je vlasnik preko 81 posto akcija najstarijeg tivatskog turističko-ugostiteljskog preduzeća i koji sa podgoričkim biznismenom Veselinom Barovićem, već godinama kontroliše „Mimozu“.

Sa otvaranja Hotela Pine
Sa otvaranja Hotela Pine

„Tačno je da sam razriješen dužnosti jer većinski vlasnik nije zadovoljan poslovanjem preduzeća.- potvrdio je Petričević koji nije želio da dalje komentariše svoju smjenu.

Njega će kao v.d. izvršnog direktora cijele firme, naslijediti Nevena Šakotić, aktuelna direktorka „Mimozinog“ hotela „Pine“ koji je prošle godine rekonstruisan ulaganjem preko 2 miliona eura i doveden na nivo od 4 zvjezdice. Kredit uzet za rekonstrukciju tog hotela značajno je opteretio „Mimozino“ poslovanje pa je pred kraj prošle godine na predlog većinskog vlasnika, Skupština akcionara donijela odluku da se proda njihov najstariji hotel „Mimoza“ u centru Tivta. Od prodaje vremešnog objekta koji se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji na srcu gradske obale u Tivtu, očekivalo se između 5 i 8 miliona eura, što je, kako se tada najavljivalo iz menadžmenta, HTP „Mimoza“ trebalo omogućiti da izađe iz dugova i kredita, isplati preostale manjinske akcionare i dobije materijalnu osnovu za neophodnu rekonstrukciju hotela „Kamelija“ u Donjoj Lastvi. Već viđeni posao sa jednim kupcem iz Velike Britanije međutim, iz javnosti još nepoznatih razloga, zaustavljen je pred samo potpisivanje kupoprodajnog ugovora, a „Mimoza“ od tada kuburi sa velikim finansijskim problemima.

Iz beogradske firme „Irva“ juče nisu odgovorili na e-mail sa pitanjima u vezi smjene Petričevića, stanja u HTP „Mimoza“ i daljih poteza koje će većinski vlasnik vući u narednom periodu.

Uprkos činjenici da se nalazi u finansijkim teškoćama, HTP „Mimoza“ raspolaže sa veoma vrijednom imovinom –prvenstveno nekretninama jer su njena tri hotela na izuzetno atraktivnim lokacijama u centru Tivta, odnosno na obali u Donjoj Lastvi. Najveći kapital „Mimoze“ svakako je zemljišni kompleks Župa na istoimenom rtu na ulazu u centar Tivta gdje je planirana izgradnja rezidencijalnih i tursitičkih sadržaja ukupnog kapaciteta i do 1.200 kreveta, vrijednog preko 35 miliona eura.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije