12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Slijede suhi dani, na Jadranu sunčanije i toplije

Galeb-Foto Ivka Janković
Galeb-Foto Ivka Janković

Dugo smo čekali prvu pravu jesensku buru, a dočekali smo je tek u posljednjoj dekadi oktobra. S burom su došli sunčaniji dani, ali i niže temperature vazduha.

Bez obzira na pomalo naglo zahlađenje, ono nije uvod u hladnije dane. Naprotiv, sljedećih dana bit će postupno malo toplije, a taj trend će se nastaviti i u nadolazećoj sedmici!

Zimska odjeća i obuća ipak će još malo pričekati, osobito na Jadranu.

U nedjelju prelazimo na zimsko računanje vremena, što znači da će nam za spavanje ostati sat više.

Prognoza vremena

Naredna četiri dana u južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz jutarnju maglu ponegdje. Tokom petka duvaće pojačan i jak, na udare veoma jak i olujni, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u subotu će postepeno oslabiti, narednih dana uglavnom slab do umjeren i promjenljiv. Temperatura vazduha postepeno u porastu, uz manja kolebanja.

Prognoza za Pomorce

Upozorenje: Udari NE i E vjetra, 30-60 čvorova. More talasasto do jače talasasto. Sinoptička Situacija: Sa sjeverozapada jača anticiklonalni greben.

Prognoza vremena za Južni Jadran za naredna 24 sata:

Vjetar NE, uz obalu ponegdje i E, 14 do 30, povremeno sa udarima do 60 čvorova, krajem prognostičkog perioda u postepenom slabljenju. More oko 4, na otvorenom 4-5. Vidljivost 15-20 km. Postepeno razvedravanje. Najviša dnevna temperatura vazduha do 20 stepeni.

Foto Ivka Janković
Foto Ivka Janković
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije