15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Skupština HGD CG

Izborna 14. godišnja skupština Hrvatskog građanskog društva Crne Gore održana je sinoć u crkvi Svetog Duha u Kotoru.

Predsjednik HGD CG Mirko Vičević u svom obraćanju gostima i delegatima osvrnuo se na prethodni četvorogodišnji period te konstatovao da je Društvo za proteklih godinu dana uradilo mnogo, realizovalo jako kvalitetnih projekata, aktivnosti, akcija, druženja.

„Iako u podmlađenom sastavu, nadam se, da smo ispunili očekivanja starijih članova, te nastavili s ponosom raditi, na promoviranju Društva, naše zajednice, te biti stalno spoj u što boljim odnosima izmedju Crne Gore i Republike Hrvatske.“ – kazao je Vičević.

Za svoj četrnaestogodišnji rad Društvo je u protekle četri godino dobilo brojna državna priznanja iz Hrvatske i Crne Gore, koja ukazuju koliko je rad HGD priznat i prepoznat. Ova priznanja obaveze su za nas. Vjerujem da imamo snage i znanja, uključivanje mladih u rad društva će biti olakšan jer za rad i realizaciju aktivnosti pomoć nam pružaju institucije iz Crne Gore i Hrvatske“ – kazao je Vičević.

Skupština je tajnim glasanjem za novi Upravni odbor HGD CG izabrala Maria Brguljana, Dijanu Milošević, Vivian Vuksanović, Danijelu Vulović, Iva Brajaka, Slavka Dabinovića i Tijanu Petrović.

Obzirom da je ovo izborna godina članovi Upravnog odbora na prvom sledećem sastanku iz svojih redova će izabrati predsjednika HGD CG na mandat od četri godine.

Skupština je prihvatila izvještaj o radu i financijski izvještaj za proteklu godinu, kao i plan rada za naredno razdoblje.

Skupštini su prisustvovali Ivana Perić veleposlanica RH, Hrvoje Vuković konzul RH, Tvrtko Crepulja podpredsjednik opštine Kotor, Vesna Vičević predsjednica Matice crnogorske ogranak Kotor, Nikola Ciko predsjednik UO Bokeljske Mornarice, Saša Dender predsjednik Zajednice Italijana, Mileva Pejaković Vujošević direktorica Pomorskog muzeja Kotor.

Najčitanije