15 C
Kotor

Slušaj online radio

Skulpture poznatih svjetskih umjetnika krase Porto Montenegro

Sa otvaranja – foto Dragan Redzo

Spektakularna izložba monumentalnih skulptura duž cijelog nautičkog naselja Porto Montenegro u Tivtu, otborena je minulog vikenda. Najveću art-postavku na otvorenom u Crnoj Gori priredila je svjetski priznata galerija Bel-Air Fine Art iz Švajcarske u saradnji sa podgoričkom galerijom Gayo i menadžmentom tivatskog nautičkog centra.      

Širom Porto Montenegra postavljena je 21 monumentala skulptura međunarodno priznatih umjetnika kao što su Ričard Orlinski, Karol Fojerman i Hiro Ando.  Nakon otvaranja svoje prve galerije u Ženevi 2004. godine, Bel-Air Fine Art izgradila je imidž i povjerenje umjetničke javnosti širom svijeta, sarađujući sa svjetski priznatim umjetnicima – te je realizovala umjetničke performanse u Parizu, Kanu, Veneciji, Abu Dabi-u, Dubaiju, Bejrutu i Majamiju. Ovog su ljeta prvi put u Crnoj Gori donijeli selekciju savremenih skulptura, acrnogorska javnost će imati priliku da uživa u njima tokom jula i avgusta mjeseca, rekao je Danilo Kalezić, PR i marketing menadžer Porto Montenegra.

Osnivač i vlasnik Bel-Air Fine Art Fransoa Šabanio kazao je da je odmah po dolasku Porto Montenegro “planula ljubav na prvi pogled”, na Vencijanskom bijenalu upoznao se i sa podgoričkim galeristom Gajom Vojvodićem “sa kojim smo shvatili da se može desiti nešto veliko kad je u pitanju saradnja jer smo zajednički dijelili veliku ljubav prema savremenoj umjetnosti.”

Jedna od skulptura – foto Dragan redzo

“Porto Montenegro kao prestižna nautička destinacija nam je od početka vrlo interesantan jer su naši klijenti mahom nautičari. Naše galerije su u San Tropeu, Kanu, Marbelji, u Švajcarskoj, ali zahvaljujući saradnji sa Gajom i dolasku ovdje ova marina me očarala.”- istakao je Šabanio, vlasnik mreže od 15 evropskih galerija okupljenih u brendu Bel-Air Fine Art. Otvaranju izložbe pored ostalih, prisustvovala je i gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević.

Izvor:S.L
Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije