12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Skoro 400 takmičara na Međunarodnom plivačkom mitingu Mimoza 2018.

Međunarodni plivački miting Mimoza 2018.

“Od svih mojih dužnosti svakako su mi najdraže one koje su vezane za sport, za mlade ljude, za sportska takmičenja, za sportske nade pred kojima je budućnost, pred kojima su rekordi i veliki uspjesi“, kazao je predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi, dr Miloš Bigović otvarajući tradicionalni 23. Međunarodni plivački miting Mimoza 2018, koji se ove godine održava od 16. do 18. februara.

Na jednom od najznačajnijih plivačkih takmičenja na Balkanu okupilo se 384 takmičara iz 38 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Albanije i Crne Gore. Kako je rekao osnivač i organizator, legendarni sportski radnik, jedan od najpoznatijih plivačkih trenera u ovom dijelu Evrope, Ivica Zuber, broj učesnika dovoljno govori o karakteru i renomeu ovog takmičenja.

Međunarodni plivački miting Mimoza 2018.

„Iako nemamo ove godine neka od značajnijih imena plivanja, moram reći da je miting ukupno veoma jak, jer se vidi jedan sveukupni napredak u plivanju u regionu. Pored toga naš miting svake godine pokaže koliko veliku budućnost ima ovaj sport, jer se ovdje vide svi najznačajniji mladi i perspektivni plivači iz zemalja učesnika“, kazao je Zuber i istakao zadovoljstvo kako protiče cijela manifestacija. On je dodao i da, pored toga što promoviše grad i doprinosi afirmaciji Herceg Novog, plivački miting Mimoza 2018 je veoma značajan za razvoj crnogorskog plivanja, jer naši takmičari imaju priliku da se nadmeću sa izueztno jakom konkurencijom i na taj način stiču neophodno iskustvo.

Međunarodni plivački miting Mimoza 2018.-Ivuca Zuber

Nakon svečanog defilea i predstavljanja svih takmičara iz sedam država, Zuber je direktorici JUK Herceg fest, Gordani Porobić Krcunović i dr Milošu Bigoviću uručio plakete i zahvalnice za podršku manifestaciji.

Takmičenja u svim disciplinama se održavaju u subotu cijelog dana i u nedjelju ujutru, kada će se znati i konačni rezultati Međunarodnog plivačkog mitinga Mimoza 2018 koji je manifestacija uvrštena u kalendar Evropske plivačke acocijacije LEN i boduje se po internacionlanim standardima.

Međunarodni plivački miting Mimoza 2018, održava se u okviru 49. Praznik mimoze kojeg organizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK Herceg fest.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije