Škola samoodrane za dame

Dan borbe protiv nasilja nad ženama
Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Opština Tivat, Centar za socijalni rad za opštine Kotor,Tivat i Budva, Uprava policije i Odjeljenje bezbjednosti Tivat povodom kampanje obilježavanja Dana borbe protiv nasilja nad ženama što se obiljeđžava 25.novembra, pripremili su posebnu publikaciju –Informator, želeći doprinijeti aktivnostima usmjerenim ka prevenciji i suzbijanju nasilju u porodici, informisati žrtve o njihovim pravima i podstaći ih da nasilje prijave.

„Posebni cilj kampanje je podizanje svijesti o nasilju koje predstavlja svako ugrožavanje -fizičko,psihičko,seksualno ili ekonomsko, zatim informacije o obavezama institucija da pružaju zaštitu žrtvama nasilja i samim tim sticanje povjerenja žrtve u efikasnost institucija i prevazilaženje straha i patrujahalnog shvatanja porodičnih odnosa kao nečega u šta se ne treba miješati.”- kazala je mr Darka Ognjanović, koordinatorka u Opštini Tivat.

Ona je istakla da lokaln uprava najmanjeg bokeljskog grada već treći put organizuje aktivnosti vezane za podizanje svijesti građana o Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici, i posebno Protokolu o postupanju institucija u slučajevima nasilja u porodici. Osim toga, u saradnji sa Aikido klubom Tivat, Opština je i ove godine pripremila prezentaciju “Škole samoodbrane za žene” koja će se održati u sali za fizičko Srednje mješovite škole Tivat 26.novembra.

“Nakon prezentacije u Trening centru AIKIDO, Opština Tivat organizuje besplatnu školu samoodbrane za žene za sve građanke Tivta koje žele naučiti osnove tehnike saoodbrane, a početak je planiran za 10. decembar Međunarodni dan ljudskih prava.”- istakla je Ognjanović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.