8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Škola boćanja u Tivtu

Škola boćanja Tivat

U organizaciji aktuelnog šampiona Crne Gore, Boćarskog kluba “Palma” iz Tivta, pokrenuta je prva škola boćanja u istoriji Crne Gore, a priliku da uče od reprezentativca I osvajača brojnih medalja Miroslava Mira Petkovića biće privilegija za decu koja se opredele za sport koji spada u grupu najpopularnijih kada su Mediteranske zemlje u pitanju.

Miroslav Miro Petković bez ikakve dileme spada u vrh svetskog boćanja, sporta koji će postati olimpijski sport na Olimpjadi u Parizu 2024. godine.

Boćanje ima bogatu tradiciju u Crnoj Gori. Malo je zemalja koji mogu da se pohvale da imaju takmičenje kao što je Boćarska olimpijada koja se u Tivtu organizuje od 1952. godine” kazao je Miro Petković.

Istorija boćarske Olimpijade u Tivtu

“Međutim, boćanje koje će se igrati na Olimpijskim igrama i koje se već dugo igra na velikim takmičenjma je mnogo brži i dinamičniji sport. Nadam se i verujem da će odziv dece biti veliki, da će Crna Gora uspeti da unapredi rad sa mlađim selekcijama, da će iz škole izaći novi šampioni i da će se kontinuitet osvajanja medalja nastaviti. Malo je zemalja koje mogu da se pohvale da su se šest puta uzastopno sa svetskih šampionata vraćali se medaljama. Crna Gora je to uspela. Nadam se i verujem da će projekat koji smo pokrenuli sa mnogo entuzijazma i ljubavi, izazvati interesovanje kod dečaka i devojčica iz Boke i da će uz čuvanje tradicije, škola iznjedriti nove šampione, momke i devojke koji će dostojno braniti ugled Crne Gore na velikim takmičenjima, na Olimpijskim igrama” – kazao je Petković.

Pored učenja boćanja kroz zabavu i druženje, obezbeđena su i učešća na međunarodnim turnirima, mnogobrojna putovanja u gradove u regionu, Evropi i svetu. Deci se pruža prilika da kroz školu boćanja steknu nove prijatelje, nova iskustva, upoznaju nove kulture i gradove.

Cilj je da neko od dece iz škole boćanja jednog dana postane bolji od Miroslava Mira Petkovića čije se ime izgovara sa poštovanjem širom sveta boćanja. Cilj je da se nastavi sa razvojem boćanja koji može da postane brend Crne Gore.

Miroslav Miro Petković je u dosadašnjoj karijeri na velikim takmičenjima osvojio: zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, zlato i srebro na SP iste 2009. godine, srebro na EP u Tivtu 2010. godine, srebro i bronzu na SP 2011. godine, srebro i bronzu na SP 2013, uz srebro na Mediteranskim igrama iste godine, srebro na EP 2015. godine, zlato i srebro na SP 2016. godine i dva zlata na Igrama malih zemalja 2017. godine. Miro Petković je sa ekipom “Palma” iz Tivta aktuelni šampion Crne Gore, a slavio je i na tradiconalnoj Boćarskoj olimpijadi koja se u Tivtu organizuje od 1952. godine.

Prošle godine Miroslav Miro Petković je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Maroku, a dok sanja plasman na Olimpijske igre u Parizu odlučio je da ogromno znanje i iskustvo prenese dečacima i devojčicama, koje vole i žele da se bave boćanjem. Škola boćanja koji je jedan od najpopularnijih sportova u Mediteranskim zemljama biće pokrenuta u Tivtu i biće prva u istoriji Crne Gore. Da li želite da budete deo istorije? Da li želite da dostignete slavu Miroslava Petkovića?

Za sve zainteresovane osoba za kontakt je upravo Miroslav Miro Petković – 069/557-267. Škola počinje sa radom od nedelje 18. februara u boćarskoj dvorani Kalimanj.

Najčitanije