“Skali” 15.000 eura, ostalima ništa

Kotor noću - Photo Zoran Nikolić
Kotor noću – Foto Zoran Nikolić

Odlukom Komisije za raspodjelu sredstava namijenjenih finansiranju ostalih medijskih usluga “shopping” metodom (neposrednim prikupljanjem ponuda) iz budžeta Opštine Kotor, privatnom preduzeću „MAXCO“ d.o.o Kotor, u sklopu kojeg posluje Skala Radio, dodjeljeno je 15.000 eura.

Ostali koji su se prijavili, prema saopšenju Komisije, ne ispunjavaju uslove, Multimedijalni portal “Boka News” i Kotor TV  jer su NVO, a „Info Biro Montenegro“ d.o.o iz Podgorice jer je registrovan za proizvodnju filmova, video zapisa i televizijskog programa, piše u obrazloženju odluke koju potpisujuju članovi komisije Biljana Peranović, Tijana Čađenović i Slavica Vojinović.

Inače, Odlukom o  budžetu Opštine Kotor za 2016. godinu, za stavku „ostale medijske usluge“ je predviđeno 20.000 eura.

Do informacije o ovakvoj odluci o raspodjeli sredstava, o kojoj „niko ništa nije znao“, uspjeli smo doći od nadležnih, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Kako nam je kazala jedna od članica Komisije „niste ni trebali konkurisati, jer se već unaprijed znalo kome idu ta sredstva. Dobili smo instrukcije  od predsjednika da to treba završiti na način kako je završeno. Iz tih sredstava otišlo je i nekih 2.500 eura dnevnom listu  “Pobjeda” za neplaćene oglase u toku protekle godine, a ostatak za film povodom Dana opštine Kotor“.

Komisiju je formirao predsjednik Opštine Kotor, dr Aleksandar Stjepčević 10. februara, a odluka je, po svemu sudeći, donijeta mnogo prije. Zvanično je samo potvrđena 16. februara 2016. godine.

Teško je povjerovati, i običnom građaninu koji nije upućen u čitavu proceduru, da je „Skala radio” jedini medij koji je ponudio svoje usluge, a ispunjava tražene uslove. Prije će biti da je riječ o podvajanju podobnih i nepodobnih medija u vremenu kada je sve uočljiviji nesklad između onoga što je građanima obećano i što je realizovano.

Aleksandar Stjepčević - Predsjednik opštine Kotor
Aleksandar Stjepčević – Predsjednik opštine Kotor

Još nismo imali prilike prisustvovati konferenciji za štampu koju bi održao predsjednik i tom prilikom mu postaviti pitanja o kojima treba otvoreno razgovarati. Ako se obratimo pismenim putem, odgovora takođe nema.

Razumijemo u potpunosti predsjednika jer  se on bavi ozbiljnim stvarima, kao izgradnjom pothodnika koji bi trebao ubrzati protok saobraćaj kroz Kotor u sezoni … Ako se vratimo više godina unazad, ne možemo a da ne primijetimo da smo se prvo dva mandata vozili liftom do San Đovanija, a posljednje skoro dvije godine žičarom do iste destinacije, ali malo drukčijom trasom…

Više o tim pričama  imaćete priliku čitati u medijima kojima je Komisija dodjelila sredstva…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.