16 C
Kotor

Slušaj online radio

Sjednica SO Kotor odložena – „Vi nemate kvorum“

Kotor panorama -Photo: Zoran Nikolić
Photo: Zoran Nikolić

Nastavak dvadeset pete sjednice Skupštine Opštine Kotor koji je bio zakazan za danas nije održan, iako je kvorum postojao. Naime, kotorska opozicija po tivatskom receptu nije željela učestvovati u radu kada vladajući DPS sa koalicionim partnerima nema potrebanu većinu, kvorum.

„S obzirom na činjenicu da odbornički klub DPS-a danas ima neodložne obaveze, zamolio bih da današnje zasijedanje prekinemo, a nastavak zakažemo za petak. Termin održavanja sjednice utvrđen je neposredno prije uskršnjih praznika, pojavili su se određeni problemi, pa molim za razumijevanje sve odbornike” – kazao je šef odborničkog kluba DPS-a, Željko Aprcović.

„Vi nemate kvorum za sjednicu i zbog toga nije moguće raditi danas, a mi kvorum nećemo držati i napustićemo salu” – kazao je u ime opozicionih odbornika Mićo Dobriša iz SNP-a uvažavajući, kako je naveo, razloge koje je naveo odbornik Aprcović.

Foto Radio Kotor
Foto Radio Kotor

„Htjela bih da stavimo akcenat na to da danas pozicione partije u lokalnom parlamentu nemaju kvorum” – rekla je Dragica Perović iz DSS-a i dodala da opozicija ne želi da, kako je navela, po ko zna koji put drži kvorum.

„U posljednja dva navrata nismo držali kvorum i to nećemo raditi ni ubuduće. Takođe, termin koji se sada pominje za nastavak sjednice nama ne odgovara. Mislim da, ako već izlazimo u susret željama predstavnika vladajuće koalicije, onda isto treba da bude i sa opozicionim partijama” – rekla je Perović.

Na kolegijumu predsjednika Skupštine koji je održan odmah po prekidu sjednice zvanično je potvrđeno da će nastavak sjednice Skupštine Opštine Kotor biti održan u petak 17. aprila sa

Najčitanije