12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Sjajna atmosfera na manifestaciji Otvorena ulica – Mediteranska fešta

Još jedan odlično posjećen program u okviru 49. Praznika mimoze – Otvorena ulica – Mediteranska fešta, održan je u petak veče u centru grada na potezu od Dvorane Park do bivšeg hotela Rudnik.

U sjajnoj atmosferi Novljani i gosti su plesali uz izuzetno kvalitenu svirku hercegnovskog rock benda High Voltage, pjevušili u mediteranskom ritmu uz Castel Nuovo i uživali u pravoj karipskoj atmosferi uz Bayamo salsa grupu. Jako dobrom raspoloženju i kompletnom izuzetno lijepom utisku doprinijeli su i besplatna prigana riba, te suve smokve, vino, loza i pivo koji su se dijelili svim posjetiocima na dva punkta – kod Parka Boka i kod Šipki.

 “Prezadovoljna sam ovom feštom i brojnošću posjete. Poslužilo nas je lijepo vrijeme, uspjeli smo da ovaj dio grada, koji je popodne i uveče slabije posjećen, oživimo i da izvedemo Novljane i goste na ulicu i napravimo pravu lijepu primorsku feštu”, kazala je direktorica Herceg festa, Gordana Porobić Krcunović.

Ideja Otvorene ulice je prije svega da se svi dobro zabave, druže i uživaju u nesvakidašnjoj atmosferi i da Praznik mimoze što više bude na ulici, na većem broju lokacija u gradu, ali i da predstavi dobre stvari iz raznih sfera muzičkog stvaralaštva u Herceg Novom.

“Mislim da je vrijeme bilo malo osvježiti listu izvođača tokom praznika mimoze i pružiti gostima još nešto pored klapskih pjesama”, kazao je Radovan Čeprnić iz sjajnog rock benda High Voltage koji je na skalama kod Dvorane Park, više do dva sata svirao sve od RnB, Soul i Blues standarda, preko britanske blues-rock invazije, do Rock klasika ex-yu scene.

S druge strane, za one koji su bili za malo mekši ritam, predivnu vedru februarsku noć je vrelom učinila trupa Bayamo salsa plešući uz karipske ritmove koji nisu nikoga od prisutnih ostavili ravnodušnim, pa se u jednom momentu na ulici ispred bivšeg hotela Rudnik, par desetina posjetilaca priključilo učeći prve korake salse.

Prije salse, nekoliko stotina okupljenih Novljana i gostiju su dobro zagijali Duje sa Castel Nuovo bendom, a cijeloj atmosferi su posebno veselu notu dali klovnovi iz NVO Maškare, koji su duž cijele Otvorene ulice zabavljali i animirali prisutne.

Program je trajao više od dva sata, uz ples, pjevanje, mnogo fotografisanja i ogromnu količinu pozitivne energije.

Pokrovitelj Praznika Mimoze i Ulice za ples su Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, a producent manifestacije je JUK Herceg fest.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije