„Sistem 48“ – za dva mjeseca riješeno preko 700 predmeta

Herceg - Novi - foto TO
Herceg – Novi – foto TO

Za nešto više od dva mjeseca kako je u rad pušten novi „Sistem 48“, u Opštini Herceg-Novi, koji građanima i gostima omogućava brzu prijavu i riješavanje komunalnih problema, zabilježeno je skoro 3600 prijava po raznim osnovama.

Kako je kazao načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Siniša Ćurčija, broj prijava je dobar pokazatelj da građani imaju povjerenja u koordinisani rad komunalnih službi.

– „Sistem 48“ je u veoma kratkom roku od puštanja u rad zaživio u punom smislu, te se pokazao kao veoma koristan u identifikovanju i rješavanju raznih komunalnih problema. Od 1. juna do danas stiglo je ukupno 3591 prijava. Riješeno je 709 predmeta, 77 je u toku rješavanja, a 2179 su prijave koje nisu adekvatno ispunjene ili su neprecizno definisani zahtijevi, kazao je Ćurčija.

“Sistem 48” – call centar 19800

Kako se „Sistem 48“ pokazao potrebnim i efektivnim, radno vrijeme operatera Call centra produženo je za jedan sat, pa se sada na pozive građana javljaju do ponoći. Sve pozive koji stignu nakon ponoći već sledećeg radnog dana od 7 sati preslušavaju, zavode i u kratkom roku proslijeđuju zahtjeve nadležnima.  Uslijed povećanja obima posla tokom ljetnje turističke sezone, ukazala se potreba i za još jednim operaterom, kako bi svim korisnicima bilo pravovremeno odgovoreno, a konkretni problem riješen.

Ćurčija skreće pažnju da je veoma važno da građani šalju precizne i jasne zahtjeve, sa navedenom lokacijom i opisom problema.

Korisnici “Sistema 48” mogu da prijave problem putem mejla, sms poruke, pristupom web aplikaciji ili pozivom Call centru na broj 19800. 


Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.