8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Sistem 48“ – za dva mjeseca riješeno preko 700 predmeta

Herceg - Novi - foto TO
Herceg – Novi – foto TO

Za nešto više od dva mjeseca kako je u rad pušten novi „Sistem 48“, u Opštini Herceg-Novi, koji građanima i gostima omogućava brzu prijavu i riješavanje komunalnih problema, zabilježeno je skoro 3600 prijava po raznim osnovama.

Kako je kazao načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Siniša Ćurčija, broj prijava je dobar pokazatelj da građani imaju povjerenja u koordinisani rad komunalnih službi.

– „Sistem 48“ je u veoma kratkom roku od puštanja u rad zaživio u punom smislu, te se pokazao kao veoma koristan u identifikovanju i rješavanju raznih komunalnih problema. Od 1. juna do danas stiglo je ukupno 3591 prijava. Riješeno je 709 predmeta, 77 je u toku rješavanja, a 2179 su prijave koje nisu adekvatno ispunjene ili su neprecizno definisani zahtijevi, kazao je Ćurčija.

“Sistem 48” – call centar 19800

Kako se „Sistem 48“ pokazao potrebnim i efektivnim, radno vrijeme operatera Call centra produženo je za jedan sat, pa se sada na pozive građana javljaju do ponoći. Sve pozive koji stignu nakon ponoći već sledećeg radnog dana od 7 sati preslušavaju, zavode i u kratkom roku proslijeđuju zahtjeve nadležnima.  Uslijed povećanja obima posla tokom ljetnje turističke sezone, ukazala se potreba i za još jednim operaterom, kako bi svim korisnicima bilo pravovremeno odgovoreno, a konkretni problem riješen.

Ćurčija skreće pažnju da je veoma važno da građani šalju precizne i jasne zahtjeve, sa navedenom lokacijom i opisom problema.

Korisnici “Sistema 48” mogu da prijave problem putem mejla, sms poruke, pristupom web aplikaciji ili pozivom Call centru na broj 19800. 


Najčitanije