16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Siniša Kusovac novi potpredsjednik opštine Tivat

DPS Siniša Kusovac
DPS Siniša Kusovac

Predsjednik OO DPS Tivta prof. dr Siniša Kusovac biće novi potpredsjednik Opštine Tivat. Rješenje o njegovom imenovanju danas je potpisala nova gradonačelnica prof. dr Snežana Matijević (DPS), i ono je upućeno odbornicima sa materijalima za novu sjednicu Skupštine opštine koja će se održati 7.juna, jer lokalni parlament treba da na Kusovčevo imenovanje da formalnu saglasnost.

Inače, pred lokalnim parlamentom, pored ostaloga 7.juna, naći će se i predlog odluke o utvrđivanju broja potpredsjednika Opštine kojim se definoše da tivatska lokalna uprava ubuduće ima čak tri potpredsjednika. Na taj način DPS koji sa 17 mandata u 32-članom lokalnom pralamentu ima apsolutnu vlast, „pravi prostor“ za  eventualno stvaranje postizborne koalicije sa SD koja ima 4 i HGI koja ima 2 odbornika.

Iako pregovori sa tim strankama za sada nisu detaljnije odmakli, u centrali DPS u Podgorici smatraju da bi SD-u i HGI-ju mogli za početak, ponuditi po jedno potpredsjedničko mjesto.

Inače, Opština Tivat u protekle je 4 godine funkcionisala bez potpredsjednika, a prethodno su na tim funkcijama bila dvojica kadrova iz redova SDP i HGI koje su od 2008 do 2012 u koaliciji sa DPS, vršile lokalnu vlast.

Najčitanije