Sindikat Instituta Igalo insistira na dobijanju pisanih garancija za svoje zahtjeve

Institut Igalo
Institut Igalo

„Sindikat Instituta Igalo će istrajati u insistiranju da Tenderska komisija ispuni zahtjeve za dobijanje garancija u pisanoj formi od potencijalnog kupca, koji se odnose na poštovanje i realizaciju Kolektivnog ugovora, finansiranje stambenog fonda, otkup akcija u vlasništvu radnika preduzeća, socijalni program i visinu isplate zarade, isplatu duga prema Sindikalnoj organizaciji“, navodi se između ostalog u današnjem saopštenju za javnost Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ , Igalo.

U saopštenju se navodi da je Sindikat dobio uvjeravanja u Tenderskoj komisiji da će se pomenuti zahtjevi proslijediti kupcu i da će se organizovati sastanak sa IO Sindikata gdje bi budući vlasnik odnosno potencijalni kupac prezentirao svoje namjere i odnos prema zaposlenicima Instituta.

Sindikat Instituta poziva sve zaposlene i bivše zaposlene koji su vlasnici akcija Instituta da ih kontaktiraju kako bi se identifikovali i organizovali kao manjinski akcionari da bi mogli na što bolji i efikasniji način u pregovorima dođi do najpovoljnije cijene akcija, obzirom da je potencijalni investitor kroz nacrt Ugovora predvidio otkup svih akcija manjinskih akcionara, navodi se na kraju saopštenja za javnost IO SO Instituta Igalo.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.