7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„Ako si cvijet, budi mimoza u Novom“ – sjećanja iz arhiva

U susret 48. Prazniku mimoze, u ponedjeljak 30. januara, sa početkom u 19 sati, u savremenoj multimedijalnoj galeriji „Novi to sam ja“, biće otvorena izložba pod nazivom „Ako si cvijet, budi mimoza u Novom“.

Organizator ovog kulturnog događaja je Turistička organizacija Herceg Novi.

Fotografije maskenbala svih festivala od 1969. godine, gostovanja karavana u drugim gradovima i zemljama poput onih u Budimpešti i na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu, stari plakati, ručno pisani i crtani pozivi za pristupanje mažoretkama, uniforme, naslovne strane časopisa koje je krasila mimoza i mažoretke, te mnogi drugi detalji, činiće kolaž uspomena koje svjedoče o počecima  i trajanju Praznika mimoze od njegovog zvaničnog početka.

Svake godine, rađanjem novih cvjetova mimoze, rađale su se i nove  ideje koje su učinile ovaj tradicionalni Praznik posebnim. Brojne anegdote i priče o lijepom druženju i promociji Herceg Novog i njegovog cvijeta su neizostavni detalj kada je u pitanju Praznik mimoze.

Upravo će odabirom ovakvih anegdota, na samom otvaranju, posjetioce galerije pozdraviti dugogodišnji turistički radnici i entuzijasti Anton Krstović, Dragan Ristić, Ilija Budeč, Dragan Kosić, Aleksandar Saša Vidić, te dugogodišnji predsjednik Turističkog saveza Herceg Novi, Lazar Seferović.

Postavka će biti izložena do 21. februara, a vrata galerije „Novi to sam ja“, na Trgu Nikole Đurkovića, otvorena su za sve zainteresovane posjetioce svakog dana od utorka do subote od 9 do 20 sati.

Organizatori pozivaju sve medije da isprate ovaj autentični događaj, koji na jedinstven način oslikava kulturnu ponudu grada.

Organizatori pozivaju medije, građane i turiste da im se pridruže u radosnom susretu 48. Praznika mimoze, da isprate ovaj autentični događaj, koji na jedinstven način oslikava kulturnu ponudu grada.

Najčitanije