Seminar “Zašto je važna organska poljoprivreda”

Organska poljoprivreda

Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat u saradnji sa Savjetodavnom službom za biljnu proizvodnju i Službom za selekciju stoke Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, organizuje edukativni seminar pod nazivom “Zašto je važna organska poljoprivreda”.

Seminar će se održati u srijedu 25.oktobra sa početkom u 11 sati u zgradi Opštine Tivat, a namijenjen je individualnim poljoprivrednim proizvođačima sa područja najmanje bokeljske opštine.

Pored ostaloga, predstavnici Ministarstva poljoprivrede govoriće o organskoj poljoprivredi u voćarstvu, povrtarstvu i stočarstvu, zakonskoj regulative u toj oblasti, sertifikovanju organskih proizvoda i savjetima u oblasti agrotehnike.

Organska hrana

Na primjeru etno-domaćinstva “Đedovina” o praktičnim iskustvima u procesu sertifikacije, govoriće registrovani orgnski proizvođač povrća Đorđe Bulajić.

Porodica Bulajić, iz zaseoka Bara, prepoznala je povoljnosti grahovskog kraja za bavljenje poljoprivredom. Prema organskim principima, na 700 mnv, proizvode široku paletu povrća i voća čije plodove posjetioci mogu sami ubrati u njivi. Po najavi, pripremaju domaće specijalitete kao npr. supa ili pita od koprive, domaći hljeb i proje, grilovano i svježe cijeđeno povrće, jagnjetina sa ražnja. Selo o kojem ćete čuti dosta priča, zadržalo je nekadašnji ambijent.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.