12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kroz sedmicu kratki rukavi, u petak kišobrani

Stoliv
Stoliv

Stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme, kakvim je završio mart nastavlja se i u prvim danima aprila.  Od meteoroloških zanimljivosti koju je donijela prva aprilska nedjelja , uz najviše dnevne temperature koje odgovaraju maju a ne aprilu, izdvojimo i jutarnju maglu na dijelu Jadrana.

Danas, pretežno sunčano i toplo, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti. Na sjeveru, u jutarnjim satima, po kotlinama magla. Vjetar slab do umjeren, uglavnom južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazuha od 17 do 26 stepeni.

Period ponedjeljak-petak:

U ponedjeljak pretežno sunčano, a naredna tri dana pretežno ili djelimično sunčano i toplo vrijeme. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla, a u popodnevnim satima, uglavnom tokom srijede, tek ponegdje moguća kratkotrajno kiša, prvenstveno u planinskim oblastima.

Tokom petka umjereno do pretežno oblačno, povremeno kiša, na jugu ponegdje i kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom. Vjetar uglavnom južnih smjerova, slab do umjeren, tokom petka umjeren i pojačan. Najviša dnevna temperatura vazduha bez bitnijih promjena i dalje znatno iznad prosjeka za ovo doba godine, a tokom petka u padu.

Stoliv
Stoliv
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije