8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Sedmi susret „Volkswagen“ klasičnih automobila

Sedmi susret „Volkswagen“  - Tivat
Sedmi susret „Volkswagen“ – Tivat

Sedmi po redu međunarodni skup „Volkswagen“ klasičnih automobila održaće se u Tivtu od 22. do 24. maja. Susrete vlasnika i zaljubljenika u stare automobile čuvenog njemčakog proizvođača, priređuje NVO „VW Classic Club Montenegro“ iz Tivta, koja je proteklih nekoliko godina taj grad učinila pravom crnogorskom prestonicom svega što je pogonjeno legendarnih „volkswagenovom“ boxer motorima sa vazdušnim hlađenjem. Ovaj motor, prvo ugrađen u neuništivoj „bubi“ i koji se neprekidno proizvodio skoro 70 godina, „Volkswagenu“ je obezbjedio svjetsku slavu i milione predanih zaljubljenika širom svijeta. Dio tih entuzijasta, posvećenih starih VW automobilima, opet će se narednog vikenda okupiti u Tivtu.

Interesovanje za skup popularno nazvan “Bubijada” je ogromno, te se svake godine broj zemalja učesnica povećava. Ove godine organizatori očekuju automobile i njihove vlasnike iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunije, Bugarske i Njemačke. Prošlogodišnji skup okupio je osamdesetak automobila iz pomenutih država, dok je ove godine učešće prijavilo oko sto učesnika.

Kako godine odmiču, tako se mijenja i prag godišta vozila koja se nazivaju klasičnim automobilima, pa se sada “Volkswagen” oldajmerom koji ispunjava uslove za učešće na susretima u Tivtu već smatra i “golf” 1.

Buba
Buba
Izvor:S. L.

Najčitanije