9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Sea Dance – postignut dogovor mještana i opštine

Sea Dance
Sea Dance

“Iako je u prethodnim danima došlo do blokade, šleperi s festivalskom opremom će danas biti istovareni i izgradnja festivalskih bina će započeti. Prvi festivalski fanovi na Jaz stižu već 12. jula kada će biti otvoren kamp”, navodi se u saopštenju iz Sea Dance festivala.

Sea Dance festival će, kako je planirano, biti održan od 14. do 16. jula i ugostiće neke od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda, saopšteno je iz organizacije.

Predstavnici Opštine Budva, zajedno sa mještanima NVO Mrčevo polje – Jaz, postigli su  dogovor o oslobađanju prostora za održavanje festivala, kao i korake u rješavanju daljeg problema oko uknjiženja pola miliona kvadrata zemljišta.

Sea Dance je nakon prvog izdanja festivala, osvojio prestižnu titulu najboljeg Evropskog festivala, a do sada na adresu festivala pristigla su brojna priznanja medija među kojima je Lonly Planet koji je proglasio plažu Jaz za najbolju u Evropi. Prve procjene pokazuju da je festival doprinio budvanskoj / crnogorskoj turističkoj privredi sa između 15 do 20 miliona eura, što se poklapa i sa procjenom Crnogorskog turističkog udruženja.

Osim rekordne posjećenosti, prošlogodišnje drugo izdanje festivala postavilo je nove standarde ostvarivši porast od 70% inostranih posjetilaca festivala pretežno iz zemalja Zapadne Evrope.

 Saopštenje za javnost iz kabineta predsjednika opštine Budva

Predsjednik Opštine Budva, doc. dr Srđa Popović, danas je predstavnicima medija izjavio da je konačno riješeno pitanje održavanja ovogodišnjeg „Sea Dance“ festivala na Jazu, čime će se dodatno doprinijeti razvoju turizma i izgradnji pozitivnog imidža Budve i Crne Gore.

Predsjednik je istakao da su nevladinoj organizaciji „Jaz – Mrčevo polje“ nedavno izmirena dugovanja za prethodnu godinu, čime su stvoreni uslovi za potpisivanje Ugovora o zakupu zemljišta za naredni jednogodišnji period. Dodao je da je Opština Budva prihvatila i ispunila i najnoviji uslov ove ogranizacije da se godišnja cijena zakupa zemljišta za naredni jednogodišnji period povisi sa 60.000 na 80.000 eura, naglasivši da je visina cjelokupnog iznosa koji je Opština Budva izdvojila za ovogodišnji „Sea Dance“ festival ukupno 300.000 eura.

Rečeno je i da je u toku procedura rješavanja više godina starih imovinsko-pravnih problema u vezi zemljišta u Grblju, što je bio jedan od zahtjeva mještana ovog kraja.

Najčitanije