16 C
Kotor

Slušaj online radio

Sea Dance: Festival nije na spornoj zemlji

Mapa Festivala Sea Dance ove godine ne obuhvata zemlju koja je predmet spora između nevladine organizacije Mrčevo polje i Vlade Crne Gore, čak je u više navrata apelovano da se pokrene dijalog između strana u sporu, saopštili su iz Organizacionog odbora Festivala.

Sea Dance

“Nakon prošlogodišnjih ucjena, prijetnji i blokade festivala od predstavnika nevladine organizacije Mrčevo polje, pa čak i fizičkog nasilja prema organizacionom timu festivala, ovogodišnja mapa Sea Dance festivala napravljena je tako da ne obuhvata zemlju koja je predmet spora”, kaže se u saopštenju Organizacionog odbora.

Oni su kazali da su, iako Sea Dance nema nikakve veze sa sporom, više puta apelovali i pokušali da pomognu pokretanje dijaloga dvije strane u sporu, zbog čega su, u znak zahvalnosti, dobili ucjene i prijetnje.

“Ubuduće, na sve izrečene ili prikrivene prijetnje nasiljem, najoštrije ćemo odgovoriti koristeći se svim dozvoljenim pravnim sredstvima, u skladu sa važećim zakonima Crne Gore, o čemu ćemo obavijestiti i kompletnu svjetsku javnost i naše medijske partnere širom planete”, kazali su iz Organizacionog odbora.

Oni smatraju da je neophodno da se široj javnosti rasvijetle osobe i interesi koji stoje iza negativne kampanje protiv Festivala i nesvakidašnjih pritisaka i ucjena na duže vrijeme, a sa čime se tim koji organizuje Exit i Sea Dance proteklih 20 godina još nikad i nigdje nije susreo.

“Usled ovakvog neodgovornog postupanja i negativne kampanje, Festival je već pretrpio ogromnu materijalnu štetu u domaćoj, regionalnoj i međunarodnoj javnosti, zbog čega će međunarodni pravni tim, na svaku buduću spekulaciju o mogućnosti neodržavanja festivala, biti primoran da snažno reaguje”, ističe se u saopštenju.

Sea Dance

Zbog čitave situacije, kako naglašavaju iz Organizacionog odbora festivala, veliku reputacionu, ali i direktnu ekonomsku štetu pretrpjela je i turistička privreda Budve i Crne Gore.

“Ovakve spekulacije i dovođenje u pitanje održavanja festivala kreiraju stanje neizvjesnosti, što negativno utiče na raspoloženost turista čiji je dolazak uvijek bio značajno uvećan u vrijeme održavanja Festivala. Jedina istina je da će Sea Dance festival ove godine biti održan od 13. do 15. jula, sa najjačim programom do sada i gostima iz svih krajeva planete”, poručili su iz Organizacionog odbora.

NVO „Jaz Mrčevo polje“- nećmo dozvoliti održavanje manifestacije „Seadance“ 

Članovi Upravnog odbora NVO „Jaz Mrčevo polje“ na današnjoj konferenciji za novinare poručili su da neće dozvoliti održavanje manifestacije „Seadance“ na plaži Jaz, ukoliko u najskorije vrijeme Vlada Crne Gore ne usvoji njihove zahtjeve u vezi uknjižavanja vlasnika na preostalom dijelu kompleksa od oko 180.000 kvadrata.

Tim povodom oni traže hitan sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva održivog razvoja i turizma i kako ističu neće odustati od svojih zahtjeva jer Vlada ovo pitanje može riješiti u roku od tri dana.

Najčitanije