20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP Herceg – Novi: Uništena novska privreda

SDP
SDP

Privredu u Herceg Novom privatizovali su samo biznismeni koje je odabrao je DPS, poručuju iz novskog SDP-a.

“Danima režimski mediji najavljuju radnu posjetu premijera Đukanovića Opštini Herceg Novi. Planiraju radnu posjetu gradu u kome zahvaljujući Vladi Crne Gore jedino rade kafići, kladionice i po koji butik. Hoće premijer lično da se uvjeri što se to desilo pa su privredne mape nestale i takve privredne organizacije kao što su bili Prvoborac, HTP Boka, PKB, Južni Jadran, Mješovito, Vino promet, Brodogradilište Veljko Vlahović. Đe je nestalo 5000 radnika koji, su ne tako davno radili i privređivali u ovim kolektivima? Što se to desilo i ko je krivac da jedna od opština s najvećom društvenom proizvodnjom u SFRJ padne na tako niske grane? Ili ova posjeta ima za cilj da premijer vidi kako nakon privatizacije funkcioniše Vojna Bolnica Meljine“, navode iz SDP-a.

Kako dodaju, još uvijek radi Institut „Simo Milošević“, iako je „zahvaljujući Vladi u planu i njegovo gašenje“.

SDP poručuje da je Institut jedina firma kojoj još uvijek Vlada nije uspjela da nađe strateškog partnera.

„I koju čak ni iskusni menadžeri DPS-a još uvijek nisu uspjeli dotući. Iako se i danas tamo traži krevet više, ne garantujemo joj dug vijek ako se nešto ubrzo politički ne promijeni.  Da ne griješimo dušu, ima i jedna firma koja radi besprjekorno, a to je trajekt na Verigama. Od tog posla se vrlo često ubere i do 50 hiljada eura dnevno, posebno ljeti. Ali od tog monopola nikakvu korist, za razliku od vremena prije DPS-a, nema opština, već privilegovani partner kojega je svojevremeno DPS častio ovim narodnim dobrom od kojega je u međuvremenu namaknuo desetine miliona eura“, saopšteno je iz novskog odbora SDP-a.

To što Herceg Novi, kako navode, nema novca ni za jednu školu, za DPS je manje važno, dok „privilegovani pojedinci gomilaju milione“.

„Nakon što je uništena novska privreda i mjesto pijeteta – Mamula, namijenjeno za kockarnicu i bordel, nad čim se zgražava cijela evropska javnost, nadamo se da u nedostatku resursa DPS neće opet krenuti na Konavle“, zaključuje se u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije