11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Sazvana konstitutivna sjednica SO Tivat

Tivat - Seljanovo panorama
Tivat – Seljanovo panorama

Odlazeći predsjednik SO Tivat Krsto Bošković (SDP) zakazao je danas za srijedu, 11.mart konstitutivnu sjednicu novog sazova lokalnog parlamenta, izabranog na izborima 17.aprila.

Od 32 odbornika koliko broji sastav SO Tivat, DPS ima 17, SD 4, a po 2 odbornika SDP, Tivatska Akcija, SNP i HGI, dok će po jednog odbornika u parlamentu imati DSS, Bokeški Forum i Arsenal za Tivat.

Pored verifikacije mandata odbornika, na dnevnom redu konstitutivne sjednice SO je i izbor novog predsjednika lokalnog parlamenta. Tivatski DPS odlučio je da na to na mjesto na kojem se on nalazio do prije dvije godine, vrati dosadašnjeg gradonačelnika Ivana Novosela sa čijim radom na mjestu predsjendika Opštine nisu bili zadovoljni. To znači da će Tivat od srijede, nekoliko dana funkcionisati bez gradonačelnika jer će nova sjednica SO na kojoj će se za predsjednicu Opštine imenovati dr Snežana Matijević (DPS), održati početkom naredne sedmice, nakon što se konstituišu skupštinska radna tijela i obavi potrebna administrativna procedura za Matijevićkino imenovanje.

Prema izvještaji koji je dostavila Opštinska izborna komisija, sutra će biti verifikovani mandati odbornika DPS Snežane Matijević, Ivana Novosela, Siniše Kusovca, Nebojše Kašćelana, Silvane Ćupić, Špira Ivoševića, Nikole Popovića, Julije Samardžić, Vlada Đukića, Jovanke Vujačić, Slaviše Ognjanovića, Mila Ćosovića, Marije Marović, Ljubomira Popovića, Nine Petković, Alena Muminovića i Milete Rabrenovića. Odbornici SD biće Zdravko Mitrović, Dejan Maslovar, Dalibor Petković i Ivana Franović, SDP Vojislav Kaluđerović i Bernarda Moškov, HGI Ilija Janović i Marija Vučinović, SNP Vlado Samardić i Darinka Kašćelan, a TA Miomir Abović i Mirko Kovačević. Arsenal za Tivat predstavljaće Budimir Cupara, DSS Dejan Risančić, a Bokeški Forum Andrija Petković. Nekolicina novih odbornika, s obzirom na rukovodeće pozicije koje već imaju u lokalnih preduzećima i ustanovama, ili drugim državnim organima, odmah po imenovanju ući će u konflikt interesa, u čemu je najeklatantniji primjer odbornice HGI, ministarke u Vladi Crne Gore Marije Vučinović.

Sjednicom će, do izbora Novosela za novog predsjednika SO, predsjedavati najstariji odbornik, Mileta Rabrenović iz DPS.

Izvor:S. L.

Najčitanije